IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцария отменя банковата тайна за чужденци

Местният парламент одобри автоматичния обмен на банковите данни с други страни

20:38 | 02.12.15 г. 7
Автор - снимка
Създател
Швейцария отменя банковата тайна за чужденци

За чужденците със сметки в швейцарски банки вече ще бъде по-трудно да укриват пари, съобщава БТА. Причината е, че днес горната камара на швейцарския парламент е дал одобрението си за автоматичен обмен на банкови данни с други страни.

Новите разпоредби, които вече бяха приети от долната камара, синхронизират швейцарското законодателство със стандартите на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и на Г-20, допълва ДПА.

Досега Швейцария предоставяше информация за лица, заподозрени в заобикаляне на данъчните закони, само при поискване от чуждестранните власти. В бъдеще информацията ще се предоставя на страни, с които са сключени съответните двустранни споразумения. Досега това са само Европейският съюз и Австралия.

Споразумението с ЕС бе подписано през май и ще влезе в сила през 2018 година, припомня ДПА.

Данните за клиенти на швейцарски банки, които ще бъдат предоставяни, включват имена, рождени дати, адреси, данъчни номера, баланс по сметките и трансакциите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 5 rate down comment 1
dr.5rov
преди 8 години
А сега е ясно защо изведнъж делото срещу Бисеров приключи толкова бързо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
1) Баш престъпниците отдавна са се изнесли от Швейцария2) Никаква тайна няма да падне, просто ще ги изнудят да регистрират местни юридически лица ИЛИ да си купят швейцарско гражданство
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Ха ха хаааааа :)Както ви писа Абдул... а ако сметката е на швейцарско юридическо лице?И какво толкова му се точите на Цецо Вас? Неговите пари не са в Швейцарска банка. Имаме БТК, Булгартабак, Ботев-Пловдив, недвижими имоти в цяла България за десетки милиони, недвижими имоти в Швейцария, предприятия в Сърбия и още незнам къде. После Цецо Вас не е КТБ. Може да го осъдят за лошо управление или нещо, но ако мислиш че ще си вземат от него 3 милиарда... :) най-малкото, защото много от тези 3 милиарда не са отишли при него а при младия успял, Р.Овч, Б. Бор. А.Дог. И.Кост. и др. Ако пуснат тая информация, никой няма да я иска, защото ще излязат сметки . .Гоце, Бостан, Велчев и др.... Къ мисуиш ти? Цецо Вас може да беше лицето на далаверата но не и цялата далавера, а тия.. изброените имат още много далавери
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
bgMan
преди 8 години
Ще получи нещо прокуратурата само ако Василев няма швейцарско гражданство. Но дори и да получи като гледам този с.к-а.п-а.н масон Цацаров как работи за престъпността и против обществото съм скептичен за крайния резултат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 7
marto76
преди 8 години
Поредна лоша новина за фараон Цветан Василев! Сега нашата Прокуратура ще получи и достъп до неговите швейцарски сметки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 4
vstoykov
преди 8 години
Групичка от лобисти от други офшорни държави се е събрала и е лобирала за това. Сега другите офшорни зони ще се облажат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 5
abdul
преди 8 години
Защо само за чужденци ли?- Ами за да може хем да си запазят комисионерския елемент, хем да си направят PR.Какъв ще е резултата ли?- Ами резултата ще е, че ще прибират по-голям комисион, защото вече ще трябва да се работи с подставено лице швейцарец...Останалото е за парлама.. и за сеир на плебса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още