IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия ще разширява санкциите си срещу Турция

Москва не смята обаче да прекрати сътрудничеството си с Турция, коментира вицепремиерът Аркадий Дворкович

10:41 | 28.12.15 г. 2
Русия ще разширява санкциите си срещу Турция

Русия няма да се откаже от сътрудничеството си с Турция, но санкциите срещу страната ще бъдат разширени, коментира в интервю за телевизионния канал "Россия 24" вицепремиерът Аркадий Дворкович. Той допълни, че мерките вече са били анонсирани от премиера на страната Дмитрий Медведев по време на правителствено засадание.

"Смятаме, че е нужен адекватен отговор на неприятелските действия", коментира още вицепремиерът.

Руската информационна агенция ТАСС припомня, че на 28 ноември президентът на страната Владимир Путин подписа указ, с който се забранява вносът на някои турски стоки в Русия. Сред тях са и плодовете и зеленчуците, които са основата на вноса от Турция.

От началото на 2016 година пък ще бъде отменен безвизовият режим на пътуване на турските граждани в Русия, забраняват се чартърните полети между двете държави, а на руските туроператори е наредено да се въздържат от предлагане на дестинация "Турция".

Всички тези ограничения са във връзка със сваления бомбардировач Су 24 от турските ВВС в края на ноември.

В резултат на въведените срещу Турция санкции се свива делът на руските туристи, които почиват в страната. През ноември това води до положителна динамика по отношение на други дестинации, сред които и България, сочат пък данните на Асоциацията на туристическите оператори в Русия.

Заради ограничените въздушни връзки с Египет пък значително се увеличават пътуванията на руснаците към Тайланд, Индия и Виетнам, съобщават още от асоциацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
vik
преди 8 години
соколов пак си забравил хаповете
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 14
DutyFree
преди 8 години
Ами защо преди това ТЪРСИХТЕ КОНФРОНТАЦИЯ, САМОЛЕТИТЕ ВИ НАВЛИЗАХА НЕ В ЕДНА ГРАНИЦА, ГРЪЦКА, БЪЛГАРСКА, СРЪБСКА.. ПРАВИТЕ СИ КАКВОТО ИСКАТЕ, ПОСЛЕ ЩЕЛИ ДА УВЕЛИЧАВАТ САНКЦИИТЕ.. СМЕШКИ КАТО ВЪРНЕТЕ КРИМ, ТОГАВА ЩЕ СТЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, А НЕ ТОЯ ТЕРОРИСТИЧЕН ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ, НИЩО КАТО РАЗБЕРЕТЕ ТОВА, ВЕЧЕ ЩЕ Е КЪСНО, МРЪСНИ ЧЕРВЕНИ ТЕРОРИСТИ .. ФАШИСТИ ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още