IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спряха търговията с акции на пристанището в Пирея на Атинската борса

Очаква се по-късно днес приватизационният фонд на Гърция да отвори офертите за продажбата на ключовото пристанище

16:37 | 12.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Спряха търговията с акции на пристанището в Пирея на Атинската борса

Търговията с акции на пристанището в Пирея беше спряна на пода на Атинската фондова борса (ASE), съобщава Ройтерс. Причината са очакванията до края на деня да бъдат отворени ценовите оферти за приватизацията на порта. След това ще стане ясно и как ще продължи процедурата.

Според прогнозите единствен купувач на пристанището ще бъде китайската Cosco Group. Гърция продава дял от 67% от ключовото пристанище.

Търговията с акции на компанията е спряна по искане на регулатора, уточняват още от ASE.

Източници на "Катимерини" от приватизационния фонд на Гърция определят като "много задоволителна" китайската оферта за пристанището.

Това е една от най-очакваните сделки по раздържавянето на активи в южната ни съседка. Според анализатори успешното ѝ приключване и постигането на добра цена ще подобрят значително инвестиционния климат в страната.

Приватизационният фонд на Гърция (HRADF) публикува покана за участие в процедурата по приватизация на пристанището още в началото на 2014 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още