IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Бежанците да се върнат в родините си след края на войните

70% от бежанците, избягали в Германия от войната в бивша Югославия през 90-те години на миналия век, са се върнали в страните си

18:38 | 30.01.16 г. 21
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Меркел: Бежанците да се върнат в родините си след края на войните

Германският канцлер Ангела Меркел се опита да си върне благоразположението на все по-ожесточените критици на политиката ѝ на отворени врати към бежанците, заявявайки, че кандидатите за убежище от Сирия и Ирак ще трябва да се върнат в родните си страни след края на конфликтите там, съобщи DPA.

Меркел не се поддаде да натиска на някои консерватори да спре притока на бежанци или да затвори границите. Миналата година в Германия пристигнаха рекордните 1,1 милиона мигранти.

Растящото безпокойство за способността на страната да се справи с бежанската вълна и тревогите, свързани с престъпността след посегателствата над жени, повлияха върху подкрепата за партията на Меркел - Християндемократически съюз (ХДС), и баварския X партньор, Християнсоциалния съюз (ХСС).

 Въпреки усилията за интегриране и подпомагане на бежанците, е важно да се подчертае, че на тях им се позволява да останат само за ограничено време, отбеляза канцлерът.

"Трябва да кажем на хората, че това е временен статут за пребиваване и очаквам щом в Сирия отново настъпи мир и след като "Ислямска държава" бъде победена в Ирак, те да се върнат в страните си с придобитите познания", каза канцлерката на събрание на ХДС в провинция Мекленбург-Предна Померания.

Меркел припомни, че 70 процента от бежанците, избягали в Германия от войната в бивша Югославия през 90-те години на миналия век, са се върнали в страните си.

Тя направи тези коментари, след като председателят на ХСС Хорст Зеехофер заплаши да даде правителството й под съд, ако то не изпълни искането напливът от хора, търсещи за убежище, да се прекрати.

Подкрепата за дясната партия "Алтернатива за Германия" вече се изразява в двуцифрени числа. В публикувано в събота интервю лидерът на формацията заяви, че ако се налага, "граничарите трябва да стрелят по бежанците, за да им попречат за влизат незаконно в страната".

Повече за бежанската вълна четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 8 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/30/schweden-dutzende-maskierte-machen-in-stockholm-jagd-auf-fluechtlinge/В Швеция почнаха !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 5
khao
преди 8 години
или да се хванат за палците :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 8
khao
преди 8 години
70% от бежанците, избягали в Германия от войната в бивша Югославия,бръз поглед на националния ви по футбол и на Швейцарския и Австрийския такъв показва друго :):) ... не че е официална статистика, но сигурно са от другите 30% :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 20 rate down comment 1
0pk
преди 8 години
Ей ше накарат немците да хванат оръжие :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 21 rate down comment 1
comet
преди 8 години
35 пъти повече емигранти за януари (52000) в сравнение с януари година назад.More than 52,000 refugees and migrants crossed the eastern Mediterranean to reach Europe in the first four weeks of January, more than 35 times as many as attempted the crossing in the same period last year.http://***.theguardian.com/world/2016/jan/30/refugee-arrivals-greece-exceed-52000-januaryИ това в навечерието на мирните преговори, защо ли тия изстрадали мирни сирийци (странно болшинството все млади мъже) точно сега решиха да бягат от Сирия?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 2
Mike Florida
преди 8 години
Какво да ти отговаря тоя ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 3
pecan
преди 8 години
Алтернатива за Германия дано спечели и повече
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още