IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Credit Suisse поиска намаление на бонуса си

Според Financial times Тиджан Тиам е поискал бордът на банката да съкрати бонуса му за 2015 г. с между 25 и 50%

14:45 | 08.02.16 г. 2
<p>
	Тиджан Тиам. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Тиджан Тиам. Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на швейцарската банка Credit Suisse Тиджан Тиам е поискал бордът на компанията да намали бонуса му за 2015 г. с между 25 и 50%, съобщи Financial Times.

“Поисках от борда значително понижение на бонуса ми”, пише в изявлението на Тиам. „В рамките на управленския екип най-голямо ще е моето съкращения. Не мога да искам жертви от други и да не направя сам жертва“, казва той.

Миналата седмица швейцарската банка отчете първата си годишна загуба от 2008 г. насам. Тя се дължи основно на заделянето на сериозна сума за обезценка на инвестиционното банкиране, което е част от стратегията на Тиам. 

Нетната загуба е на стойност 2,94 милиарда швейцарски франка (2,92 млрд. долара), което е доста по-зле от средната прогноза за загуба от 2,12 млрд. франка на анализатори в анкета на агенция Ройтерс.

„Пазарните условия през януари 2016 г. остават предизвикателни и очакваме пазарите да продължат да са волатилни през останалата част от първото тримесечие на 2016 г., тъй като макроикономическите проблеми все още са налице“, заяви в четвъртък Тиам, който зае поста през юли 2015 г.

През октомври Тиам стартира най-голямото преструктуриране в Credit Suisse от близо десетилетие. Той привлече 6 млрд. франка от инвеститори, засили бизнеса с управление на благосъстоянието, ограничи инвестиционното банкиране и съкрати работни места.

Малко повече от четири месеца след обявяването на стратегията много анализатори все още не са сигурни как Credit Suisse ще постигне целите си за растеж, които включват увеличаване на печалбата преди данъците от Азиатско-тихоокеанския регион повече от два пъти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Атанасио
преди 8 години
Мога да ги оправя лесно с таван на заплатите и печалбите както едно време в Англия е имало 100% данък и имаше във Швейцария референдум за това - месечният им доход да не може да превишава 12 средни заплати за страната тоест ако и нас средната заплата е 1000л.в. шефа на БНБ да не може да взима повече от 12 000лв. на месец Няма друг начин да се оправят нещата във финан.капитализъм и нека да е 20 пъти
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
милия сега нема яхта и нема да шмърка по кило, а само по 200гр. и нема да е с по10 брантии а само с 2 тц тц тц тц. Бива ли така дай ше съберем тука от инвестора некой лев да не вземе да потъне тоя въглен да остане без апартамент в Монако или без Ферари тая година ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още