IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещата на високо равнище на ЕС, или кои са силните и слабите на деня този път

Темите на срещата тази седмица са две: Brexit и миграционната криза

08:45 | 18.02.16 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Дейвид Камерън <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Дейвид Камерън Снимка: архив Ройтерс

Срещата на високо равнище на Европейския съюз в края на седмицата ще тества издържливостта (и търпението) на лидерите по два въпроса, застращаващи европейската солидарност: Brexit и миграционната криза. Авторитетното издание POLITICO разглежда политическа сила на играчите около масата на Европейския съвет според това колко влияние има всеки един от тях по двата въпроса и ги позиционира на специална графика.

Всички харесват победителите, всички и искат да са победители. На срещите на лидерите на ЕС обаче не всички са такива. Този факт лежи в основата на графиката. Някои позиции в нея са очевидни, други обаче са доста противоречиви. (За по-голям размер кликнете върху графиката.)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 5
Vesko94
преди 8 години
Нямам идея защо Меркел е поставена като най-влиятелна фигура. Самата тя е в изолация, която от ден на ден става все по-дълбока. Иначе в подкрепата и за Камерън прозира желанието на Германия самата тя да се облагодетелства и някой друг да поеме негативите. Не разбирам едно, защо Франсоа Оланд е така мълчалив и приема позицията на "послидак". Какво дойде от Берлин, това възприема и Париж. Не вярвам, иначе, надутите французи да гледат на това с добро око.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 6
studioaa
преди 8 години
Според мен социалисти Ренци няма място в power corner-a. В Италия в момента евроскептичните партии са цели 3(Форца Италия, Движение 5 звезди и Северна Лига) и трите общо събират към 55% от общия вот, което значи, че Италия е с единия крак извън ЕС. Ренци е един от най-слабите премиери и поста му клати много здраво, същото се отнася и за Камерън. 2/3 от партийците на Камерън искат вън от ЕС и партията му може да се разцепи. Той не може даже собствената си организация да убеди идеологически, а вие го представяте като като един от най-влиятелните лидери в Европа??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 10
Mike Florida
преди 8 години
Дъртия булдог, Меркел, няма достойнството да си подаде оставката, след като с нелепата си политика разедини нацията. Германия се нуждае от обединяваща фигура, каквато тази гнусна бабица явно не е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още