IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия очаква 3,6 млн. бежанци до 2020 г.

Федералната република е раздала на завръщащите се в родината си афганци по 700 евро

10:37 | 25.02.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бежанци от Сирия позират с издадените им в Германия документи. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Бежанци от Сирия позират с издадените им в Германия документи. Снимка: Ройтерс

След като през 2015 г. в Германия влязоха над 1 млн. души, до 2020 г. техният брой може да се утрои.

Според материал на Süddeutsche Zeitung федералното правителство очаква в страната до 2020 г. да има общо 3,6 млн. бежанци. Това става ясно от вътрешноведомствена прогноза на икономическото министерство, която е била дискутирана от членовете на кабинета, пише вестникът. 

Според анализа се очаква между 2016 г. и 2020 г. годишно в страната да влизат по средно около половин милион имигранти, като годишният брой може да варира. Това биха били 2,5 млн. допълнителни бежанци. Заедно с тези 1,1 милиона, които влязоха в Германия през миналата година, общият брой ще възлезе на 3,6 млн.

Икономическото министерство е потвърдило пред вестника, че за целите на прогноза за икономическото развитие „е разработило чисто техническо допускане за потока бежанци“. Тъй като обаче в момента не било възможно да се предскаже сериозно обемът на потока от имигранти, то федералното правителство не възнамерявало да дава официална прогноза за мигрантите.

Междувременно според публикация на Bild федералното правителство е започнало да подпомага финансово полетите на афганистанските кандидати за убежище обратно към родината им. Таблоидът се позовава на информация от Федералното министерство на вътрешните работи. Всеки завръщащ се афганец е получил премия от по 700 евро.

Парите за доброволно завръщащите се са от специално създаден фонд. Сумата се състои от подпомагане за самолетен билет от 200 евро и „стартова премия“ от 500 евро.

През последните седмици броят на влизащите в Германия бежанци от Афганистан се е увеличил осезаемо, но едва малка част от тях имали перспектива да получат право на убежище. Федералното правителство се аргументира, че и в самия Афганистан има достатъчно сигурни места, в които могат да се преместят прокудените от родните си места от радикалните талибани афганци.  

Всичко за бежанската вълна и реакцията на ЕС четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 8 години
войната в сирия до тогава ли ще продължава?до 2020? нали тя беше основна при4ина за бежански поток към европата? талибанските да си ходат в катар в саудитска в дубай те са им родни братя по религия и фанатизъм мама си ли търсат в християнска Европа и по то4но фашиска германия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още