IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фронтекс не изключва появата на нови пътища на миграция към Европа

Миграционната криза може да засегне още повече България, прогнозира ръководителят на европейската агенция за външни граници Фабрис Леджери

22:22 | 11.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейската агенция за външни граници Фронтекс не изключва появата на нови пътища, по които нелегалните мигранти да се отправят за Европа, предаде ТАСС, като цитира интервю за френския в. "Monde" на ръководителя на Фронтекс Фабрис Леджери.

От началото на годината вече са наблюдава увеличаване на потока на незаконните мигранти през зоната на централното Средиземноморие. Наистина това не са граждани на Сирия, а представители на различни страни от Западна Африка и от държавите южно от Сахара.

Напълно възможно е в скоро време да възникнат нови маршрути, по които да се отправя към Европа потокът от мигранти. Напълно възможно е също и настоящият поток от мигранти да се раздели на две и част от хората да се отправят през Албания по посока на Адриатическо море, казва Леджери.

Според него би могло да има още един път и той да е през Черно море. Но това е зона със сложни условия за плаване, припомни Леджери.

Също така не трябва да се изключва вариантът миграционната ситуация да засегне още повече България, добави той.

Леджери поясни, че Фронтекс работи с тези страни, през които могат да преминат новите пътища на мигрантите. По думите му главната сложност в работата на Фронтекс идва обаче от това, че засега отсъства координирана политика на европейско ниво.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още