IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Давутоглу: Турция няма да e затвор под открито небе за бежанците

Ние излязохме с честно предложение и напълно изменихме правилата на играта, твърди турският премиер

08:30 | 18.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Давутоглу:&nbsp;Ние водим политика на отваряне на блокираните пътища. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Давутоглу: Ние водим политика на отваряне на блокираните пътища. Снимка: Ройтерс

Със своето предложение към Европейския съюз по миграционната криза Турция напълно измени правилата на играта, заяви днес турският министър-председател Ахмет Давутоглу, преди да излети за Брюксел, за да участва в срещата за миграцията, предаде ТАСС.

„Общата атмосфера в европейското общество клонеше към необходимостта да се окаже натиск върху Турция. Но ние излязохме с честно предложение и напълно изменихме правилата на играта. Европа обсъжда не това, което Турция не е направила, а обсъжда нашата инициатива. Ние водим политика на отваряне на блокираните пътища" (за решаване на проблема с мигрантите, б. ред.), посочи Давутоглу. 

"Нашето предложение към ЕС още е на дневен ред. Инициативата ни е ясна и честна. Тя цели пълно пресичане на нелегалната миграция, каза той. Надяваме се, че Европа ще вземе решение, което ще зарадва бежанците. Но ние няма да превърнем Турция в затвор под открито небе за бежанците", заяви премиерът.

Той отбеляза още, че „вижда някои сложности вътре с ЕС" в дискусиите по турското предложение, но изрази „надежда на положително решение" от европейска страна.

По-късно днес той ще обсъди с лидерите на ЕС начините за решаване на миграционната криза.

/БТА/ 

Всичко за кризата с бежанците в Европа четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още