IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank представи разбивка на приходите на двете си нови подразделения

Миналата година банката отдели бизнеса си за управление на активи от този на благосъстоянието

17:11 | 06.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Германската банка Deutsche Bank представи разбивка на приходите на подразделенията си за управление на активи и за управление на личното благосъстояние. Това се случва за пръв път, откакто миналата година главният изпълнителен директор Джон Краян обяви преструктуриране, което раздели общото инвестиционно подразделение, съобщава Bloomberg.

Приходите от бизнеса за управление на активи са нараснали с 16% до 3,3 млрд. евро през 2015 г. спрямо предишната година, а приходите на бизнеса за управление на благосъстоянието са се увеличили с 13% до 2,1 млрд. евро, заяви компанията в сряда, използвайки нови калкулации. Банката публикува общите приходи на подразделението през януари.

Deutsche Bank търси начин да привлече повече богаташи и институционални инвеститори, тъй като по-стриктните правила за капитала, сътресенията на глобалния пазар и изстиването на развиващите се пазари се отразява негативно на приходите на бизнеса с ценни книжа. Най-голямата германска банка отдели управлението на активи от това на благосъстоянието, за да разсее всякакви регулаторни опасения, че богатите клиенти нямат достатъчен достъп до услуги, предлагани от други инвестиционни компании, заяви Краян през януари.

Управлението на активи, което се менажира от Куентин Прайс, е имало възвращаемост от средно 43% от материалните активи на акционерите през миналата година. Това са най-високите резултати сред 4-те подразделения, които Deutsche Bank иска да запази, се посочва в отчета. Бизнесът е най-малкият от гледна точка на приходите.

Управлението на благосъстоянието с мениджър Фабрицио Кампели е част от подразделение, което обхваща и потребителското и търговско банкиране, и е на трето място по приходи. Бизнесът с търговия на банката е най-големият, а този за корпоративно и инвестиционно банкиране – на второ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още