IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът на Франция поиска от правителството да отмени санкциите срещу Русия

Депутатите гласуваха специална резолюция, която обаче има препоръчителен характер

15:21 | 28.04.16 г. 3
Парламентът на Франция поиска от правителството да отмени санкциите срещу Русия

Парламентът във Франция гласува за премахването на санкциите срещу Русия, съобщава руската информационна агенция ТАСС.

Депутатите приеха резолюция с 55 гласа “за” и 44 “против”, която обаче не е задължителна за изпълнение от правителството, а препоръчителна, уточнява агенцията.

"Въпреки възраженията на управляващото мнозинство, проектът срещна подкрепата на много колеги в парламента и трябва сериозно да се приеме от правителството”, коментира депутатът Никола Дюик пред ТАСС.

Той посочи, че Париж не може повече да толерира многомилиардните загуби на френските компании заради ограниченията и подчерта, че те са огромно бреме за селскостопанския сектор на страната.

Според депутати по-голямата част от французите подкрепят отпадането на санкциите срещу Русия. Някои народни представители смятат, че приемането на европейските санкции срещу Русия е мотивирано от идеологически съображения.

Френските народни представители обаче напомнят, че споразумението от Минск за мир в Източна Украйна също продължава да се нарушава.

Откакто бяха въведени ограниченията срещу Руската федерация, износът на Франция се сви с 12 на сто, а двустранната търговия с Русия – с 6,6%, посочва агенцията. В същото време САЩ продължават да разширяват търговските си отношения с Русия в определени, ключови сфери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
Усещам как на Франция ше и се случи пак некоя случка, дано само да не изтепат пак мирни хора, че тея Сашовците са за психодиспансера ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
"....В същото време САЩ продължават да разширяват търговските си отношения с Русия в определени, ключови сфери"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още