IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС ще направи генерален преглед на отношенията си с Русия през есента?

Лидерите на общността ще преразгледат и икономическите санкции срещу Москва

10:36 | 29.06.16 г. 5
ЕС ще направи генерален преглед на отношенията си с Русия през есента?

По време на Европейския съвет лидерите на държавите от общността са приели неформално предложение на председателя Доналд Туск през есента да бъдат преразгледани генерално отношенията между ЕС и Русия.

Това съобщава европейското издание EU Observer, като се позовава на свои източници. Според тях през октомври ще бъде направен цялостен преглед на връзките между двете страни, включително и икономическите санкции, които засега ще бъдат удължени с още шест месеца.

Доналд Туск е направил анонса по време на срещата снощи и нито един представител на държавата от ЕС не е бил против, допълва изданието. Темата обаче не е включена в официалния дневен ред на срещата.

От 2014 година страните от ЕС и Русия ограничават търговските и икономическите си отношения. Според наблюдатели обаче санкциите не дават търсения резултат и затова и в много държави от общността все по-ясно се чуват призиви за тяхната отмяна.

До късно снощи на Европейския съвет беше обсъждано британското напускане на ЕС, както и миграционният натиск върху общността. Доналд Туск е посочил още, че пазарите са реагирали по-добре от очакваното на новината за Brexit, но напускането на ЕС ще означава за Великобритания по-слаб икономически растеж, а потенциално и забавяне на световната икономика.

Разговорите на лидерите на ЕС продължават и днес. За първи път от десетилетия те ще проведат своето заседание без присъствието на британския премиер. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 8 rate down comment 7
Hahoto
преди 7 години
ПОДЧИНЕНИ СА!Независимо дали става въпроса за ощетяването на търговията на собствените им държави чрез налагането на икономически санкции срещу Русия; или за участието в едно много опасно разполагане на военни части на НАТО в Източна Европа изглежда едва ли съществува някакво изискване от правителството на САЩ, което европейските лидери не биха изпълнили, независимо колко опустошителни за Европа биха могли да бъдат последиците.С последователното си подчинение към Вашингтон и корпоративния свят европейските лидери постоянно заблуждават своите сънародници независимо дали става въпрос за тайното предаване на последната останала демократична власт в ръцете на мултинационалните компании, или за сриването на основните работнически и потребителски права, или за пренебрегването на регулациите по отношение на околната среда, както се предвижда в преговорите за ТПТИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 6
ing5rov
преди 7 години
Ок , тъй като бизнесът е рационален и доминиращ , как да си обясним двете години санкции като "рационално" действие ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 3
Hahoto
преди 7 години
Всичко е една игра с приказки алабалистики. Фактът че на икономическият форум в Петербург бяха най-големите американски и европейски фирми, показва че бизнеса просто чака смекчаване на санкциите и е готов да развива бизнес с Русия.Санкциите не са вечни. Хората мислят с половин крачка напред затова се ослушват. И в крайна сметка бизнеса ще натисне политиците да намерят решение. И тъй като първите ще спечелят, всички се натискат и се опитват да се нагодят към ситуацията. *** пример е ситуацията с Иран след премахването на санкциите там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 7
ing5rov
преди 7 години
Аха, щели да преразгледат...от другата страна също ще има "преразглеждане".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още