IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Мей: Контролът върху свободното движение на хора ще е част от Brexit

Бъдещето на европейските граждани, които живеят във Великобритания, става все по-несигурно

09:31 | 09.07.16 г. 2
<p>
	Тереза Мей. Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Тереза Мей. Снимка: Ройтерс

Контролът върху свободното движение на хора ще бъде част от Brexit, коментира най-вероятният кандидат за наследник на Дейвид Камерън начело на Консервативната партия и премиер на Великобритания - Тереза Мей.

Тя беше част от лагера, агитиращ за оставане на Великобритания в ЕС, но ако заеме поста на Камерън, ще трябва да води преговорите за напускането на общността, отбелязва Bloomberg.

Коментарите на Мей засилват несигурността за бъдещето на европейските граждани, които в момента живеят и работят във Великобритания.

Втората по големина икономика в Европа изпадна в политически вакуум след серия от оставки на политически лидери. Първата беше на премиера Дейвид Камерън, който агитираше за оставане в ЕС и заяви, че не може да води преговорите за напускането на Великобритания. Сега консерваторите ще изберат неговия наследник между две дами.

Страната все още е в шок от резултатите от референдума, провел се на 23 юни, допълва Bloomberg, сочейки срива на стойността на паунда и на потребителското и бизнес доверието.

Самата процедура за Brexit вероятно ще стартира през есента. Очакванията са Великобритания да има нов премиер до 9 септември и тогава и да започнат преговорите с останалите лидери на общността. Свободното движение на хора ще е една от точките при тези разговори.

Една от основните тези на лицата, поддържащи излизането на Великобритания от ЕС, беше, че заради членството в общността броят на мигрантите в страната расте неудържимо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
VicKing
преди 7 години
И кво ся? Първо гласуваме, после разясняваме! Вотът е демократичен, след това се оказва ***! Основите на Демокрацията!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
michaelis21
преди 7 години
Тереза не е фактор в бъдещите преговори, с нахаканост само ще и покажат вратата.Юнкер най-малкото не иска да я види, еле пък да му поставят условия и пазърлъци.УК на всичкото отгоре няма законова база за пазърлъци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още