IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечните приходи на Allergan се разминаха с очакванията

На фона на по-големите продажби на Botox фармацевтичната компания разширява загубата за периода до 502 млн. долара

19:10 | 08.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Allergan Plc не се оглежда за големи сделки, коментира главният изпълнителен директор Брент Сандърс, след като през второто тримесечие фармацевтичната компания отчете приходи от продажби, които се разминаха с очакванията на анализаторите, пише Bloomberg.

В периода април-юни приходите на Allergan, която прекрати сливането си с Pfizer Inc. за 160 млрд. долара през април, растат с 1,5% до 3,68 млрд. долара. Това е малко под средната прогноза на анкетираните от агенцията анализатори за 3,72 млрд. долара.

Въпреки че продажбите на Botox са нагоре, приходите от продажби на лекарството на Allergan против Алцхаймер Namenda IR се сриват с 98% след загуба на ексклузивност на патент.

През второто тримесечие приходите от продажби на Botox възлизат на 719,7 млн. долара, с което се оказват повече от очакваните 699,5 млн. долара.

Загубата за периода се разширява до 501,7 млн. долара от 243,1 млн. долара, колкото бе през вторите три месеца на 2015 г.

„Allergan няма нужда да сключва големи сделки по сливания и придобивания“, коментира Сандърс по време на конферентен разговор относно тримесечните резултати. „Разработваме нови неща, много от които са в крайна фаза, включително и потенциални програми, които могат да са от решаващо значение.“

Коментарите на директора потвърждават промяната на подхода към сделките по сливания и придобивания след провала на трансакцията с Pfizer през пролетта поради регулаторни пречки.

Миналата седмица Allergan, която е базирана в Дъблин, но има офиси в Ню Джърси, приключи сделката по продажбата на бизнеса с генерични лекарства на Teva Pharmaceutical Industries Ltd. за 40,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още