IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юнкер обеща подкрепа на България за опазването на външните граници на ЕС

Председателят на Европейската комисия посочва, че е важно да не възникнат нови пътища за навлизане в ЕС

22:23 | 12.09.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е изпратил днес писмо до премиера Бойко Борисов, в което съобщава, че на срещата на държавните и правителствените ръководители от ЕС в Братислава тази седмица ще постави въпроса за оказването на допълнителна помощ на нашата страна в опазването на външните граници на Общността. Това съобщи БТА, като цитира пресслужбата на ЕК.

Юнкер изразява признание за свършената досега работа от българските власти по опазването на границите. Той допълва, че очаква ЕК да получи допълнителен списък с нуждите на място.

Председателят на комисията добавя, че възнамерява да постави въпроса за необходимото съдействие на заседанието на европейските ръководители.

ЕК разбира, че охраната на външните граници на ЕС изисква общ отговор, пише Юнкер. Той изразява надеждата, че въвеждането в действие на новата европейска служба за гранична охрана ще допринесе в тази посока.

По неговите думи е важно след сключването на споразумението за миграцията с Турция да не възникнат нови пътища за навлизане в ЕС.

Юнкер изразява подкрепа за осигуряването на европейски средства за подобряването на съоръженията по българската граница.

Председателят на ЕК уточнява, че е разработен план за спешни действия и той може да бъде задействан при необходимост. Юнкер съобщава, че тази седмица ще изпрати в България съответните официални представители на комисията за оценка на нуждите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 3
Dimat
преди 7 години
Поканата на Шмъркелица НЕ ГУБИ ДАВНОСТ!!!Тя е вечна ,така,че надежда всяка оставете!"Гау","б***л***гаристан ще продължава да се пълни,до пълно задушаване на местното туземно население!Това е гланата и неотменна задача на Задокеанския господар.Точка по въпроса.Останалото са подробности - дали ще се влиза по нерегламентираните нелегални канали(което МОЖЕ(ама и не може),да се санкционира или по регламентираните,под държавна закрила,"нерегламентирани" канали!Простичко е,иначе не може да се обясни,това масово нахлуване на "бежанци" при така зорко "охраняваната" граница,за която се изписват тонове от мастило и се реят в безкрайността репортажи.Страхотно охранявана граница.Пиле не може да прехвръкне.Винету развежда из оградата юроспийски величия,които го хвалят и потупват по рамото..........а "гауто" се пълни,с "бежанци",та чак прелива!Ама стадото вместо да смели това,спи непробудно,примлясквайки отвреме навреме,в паузите от съня,когато се събужда от грота на предизборната "борба"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
И все пак важи ли още офертата " Refugees welcome" ? Ако не , след като строим огради / и ни хвалят за това вече !/, би било редно Меркел да се появи публично и да каже , че поканата вече е невалидна !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още