IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sanofi и Boehringer Ingelheim приключиха сделката по размяна на бизнес

Sanofi прехвърля бизнеса си с ветеринарни лекарства и в замяна получава подразделението на германската компания за лекарства без лекарско предписание

14:22 | 11.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Сделката между Sanofi и Boehringer Ingelheim за размяна на две от производствените им подразделения е приключила успешно. Това съобщават в съвместно изявление двете компании.

С приключването на стратегическата сделка в началото на 2017 г. Sanofi прехвърля бизнеса си с ветеринарни лекарства (Merial) на Boehringer. Срещу това тя получава подразделението на германската компания за лекарства без лекарско предписание (CHC).

Преговорите по сделката започнаха през декември 2015 г. Приключването на придобиването на Merial в Мексико и размяната на Merial и СНС в Индия бяха забавени в очакване на получаването на някои регулаторни одобрения.

„С упешното приключване на размяната на бизнес с Boehringer Ingelheim, Sanofi изгражда силно и иновативно глобално СНС бизнес звено. Интеграцията на високо специализирания СНС екип на Boehringer Ingelheim и на неговите вече утвърдени продукти ни позволява да засилим позициите си в основните стратегически категории на обещаващия пазар с продукти без лекарско предписание”, споделя д-р Оливие Брандикур, главен изпълнителен директор на Sanofi.

Председателят на Борда на директорите на Boehringer Ingelheim Хубертус фон Баумбах казва: “Обединените сили на двете компании ще подобрят конкурентноспособността на Boehringer Ingelheim в бизнес сегмента на ветеринарни лекарствени продукти, който е от толкова голямо стратегическо значение за нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още