IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мартин Шулц губи инерцията си

И Шулц, и Ангела Меркел се радват на еднаква подкрепа от страна на германците - по 44%

22:51 | 10.03.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ангела Меркел. Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Ангела Меркел. Снимка: Архив Ройтерс

Социалистът Мартин Шулц започна да губи от първоначалната инерция и изборите в Германия също ще бъдат една от големите неизвестни в Европа, пише CNBC.

Когато съобщи, че ще се кандидатира за четвърти мандат начело на Германия Ангела Меркел беше почти сигурният победител. Причината - липсата на силен опонент, въпреки че получи силни критики сред политическите си опоненти и обществото. Една от големите грешки на канцлера е позицията за бежанската вълна.

После в битката влезе бившият председател на Европейския парламент Мартин Шулц, който изненада Брюксел с отказа си да се кандидатира за нов мандат. Той имаше нова цел - да се бори за канцлерския пост в своята родина. Шулц и бързо набра скорост и дори водеше в надпреварата.

Сега обаче проучване, публикувано от ZDF, показва лек ръст на Меркел - 34% от германците подкрепят нейната партия, срещу 32% за социалистите.

Шулц определено промени правилата на играта за парламентарните избори в Германия, насрочени за септември, признават анализатори пред CNBC. Той ще се постарае максимално в следващите месеци отново да излезе напред. Германия би била много различна под неговото управление, допълват те.

Всъщност Шулц и Меркел се радват на еднаква подкрепа - по 44% от участвалите в последното допитване до общественото мнение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 8
majnata
преди 7 години
Ала бала...се същата , дали бабиерата , дали тоя клоун ...се кукли на конци !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още