IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ройтерс: Сбербанк е скрила критичен доклад за управлението на "Роснефт"

Начело на петролната компания стои един от приближените до Путин - Игор Сечин

17:34 | 03.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Една от най-големите руски банки - Сбербанк, е скрила доклад, посветен на петролната и газовата индустрия в Русия. Документът е критикувал управлението на държавната петролна компания "Роснефт", нивото на дълга и печалбата, пише Ройтерс.

Агенцията разполага с копие от доклада и се позовава на два източника, които твърдят, че той е изтеглен без обяснения.
В документа е записано още, че "Роснефт" трябва да промени съществено своята стратегия за управление, след като дълговете й се повишиха значително в резултат на придобивания в Русия и в световен мащаб.

Докладът е предназначен за клиенти на Сбербанк, уточнява още Ройтерс. На този етап двете засегнати компании отказват коментар на публикацията.

"Роснефт" се управлява от приближения до руския президент Владимир Путин Игор Сечин. Авторите на доклада на Сбербанк посочват, че той "почти еднолично определя стратегията на компанията". Той пое управлението на петролния гигант през 2012 година.

Според оценката на сп. Forbes през 2015 година той е най-влиятелният човек в Русия след Путин.

Сбербанк се ръководи от бившия министър на икономиката на Русия Герман Греф. Ройтерс отбелязва, че той сам се определя като носител на модернистични възгледи за развитието на руската икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още