IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Снегът наруши трафика във Великобритания

Летища анулират полети заради непочистени писти

16:15 | 10.12.17 г.
<p>
	Автомагистрала М1, основната между Лондон и североизточната част на Англия, бе частично затворена. Снимка:<em> Архив Ройтерс</em></p>

Автомагистрала М1, основната между Лондон и североизточната част на Англия, бе частично затворена. Снимка: Архив Ройтерс

Снегът наруши придвижването в Централна Англия и Северен Уелс, като стана причина за отменянето на полети, затварянето на пътища и катастрофи, предаде БТА, позовавайки се на Associated Press.

Летището в Бирмингам и лондонското "Станстед" анулираха полети, тъй като пистите не бяха почистени. И двете аерогари посъветваха пътниците да се свържат с авиокомпаниите си за повече информация.

Автомагистрала М1, основната между Лондон и североизточната част на Англия, бе частично затворена в района на Лестършър.

Полицията в Уелс препоръча да се пътува само по неотложни причини на фона на неспиращия снеговалеж, който се очаква да продължи през целия ден.

Според специализирания портал Airlive, цитиран от ТАСС, летищата в Бирмингам и Уест Мидландс, както и лондонското "Лутън", са преустановили работа. Аерогарите в Амстердам, Женева, Франкфурт и лондонските "Хийтроу" и "Станстед" пък са ограничили приема на полети.

По информация на BBC това е направено, за да се почисти снегът от пистите. Обилният снеговалеж е довел до спиране и на част от метрото в Лондон, причинил е проблеми на спортни събития и задръствания по пътищата на Англия.
Над 10 влакови линии отчитат закъснения. Заради лошото време е отменен мач по ръгби в Лондон, допълва Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още