IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владимир Путин нареди изтегляне на руските военни от Сирия

Руският държавен глава е на посещение в авиобазата "Хумеймим" край сирийския град Латакия

13:36 | 11.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Владимир Путин. <em>Снимка: Kremlin.ru</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Kremlin.ru

Изтеглянето на руските военни от Сирия нареди руският президент Владимир Путин, който се намира на посещение в базата „Хумеймим“, която се намира край международното летище в Латакия.

В авиобазата Путин, придружен от министъра на отбраната Сергей Шойгу, се срещна с президента на Сирия Башар Асад, става ясно от съобщение на Кремъл.

„Най-важното за военните е защитата на родината, на своя народ“, коментира руският държавен глава пред военнослужещите в авиобазата. Той посочи, че именно това е била задачата на руските военни, намиращи се в Сирия.

„Помагайки на Сирия да запази своята държавност, отбивайки атаките на терористите, вие нанесохте и нанасяте съкрушителен удар срещу тези, които нагло и открито заплашват нашата страна“, смята Путин.

Той беше категоричен, че въоръжените сили, предприятията на военно-промишления комплекс са показват растящата мощ на руската армия и флота. 

След визитата си в Сирия, Владимир Путин ще посети и Египет, където предстоят разговори за двустранните отношения в различни области, както и за международни проблеми. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още