IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секторът на услугите е най-регулиран в Централна и Източна Европа

В България броят на приетите закони е намалял с 46% поради предсрочните парламентарни избори и разпускането на парламента

18:17 | 13.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Секторът на услугите е най-регулиран в Централна и Източна Европа, разкрива докладът AcTrend на консултантската компания Grayling.

На шестте наблюдавани пазара в Централна и Източна Европа са одобрени 1 040 законодателни акта между 1 август 2016 и 1 август 2017 г. Това е с 5,3% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. През последния отчетен период броят на одобрените актове намалява след три години на нарастване.

Най-регулирана индустрия през 2016/2017 е секторът на услугите (14%) от одобрените закони, за разлика от миналата година, когато финансите бяха сред най-регулираните сфери (17%). В сравнение с миналата година законите генерират по-малко медийно внимание в ЦИЕ.

Годишният доклад AcTrend анализира законите, приети в шест държави от Централна и Източна Европа - България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия - между 1 август 2016 и 1 август 2017 г. Докладът предоставя преглед на политическата среда и перспективите пред правителствата в целия регион.

Подобно на резултатите от предходните години, най-активните страни в региона отново са Румъния с 280 приети закона, Полша с 220 и Унгария с 200. Най-голям е спадът в България, където броят на приетите закони е намалял с 46% поради предсрочните парламентарни избори и разпускането на парламента. Унгария отбелязва ръст (+7,5%), както и Словакия (+ 33%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 18:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още