IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компаниите на Дерипаска поискаха защита срещу западните санкции

САЩ предложиха смекчаване на удара срещу "Русал", ако руският олигарх се откаже от бизнеса

17:29 | 27.04.18 г. 1
<p>
	Олег Дерипаска. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Олег Дерипаска. Снимка: Архив Ройтерс

Компаниите Eni+ Group и „Русал“ на олигарха Олег Дерипаска са поискали от руското Министерство на енергетиката подкрепа за компании, попаднали в списъците на западните санкции. Това съобщава руският зам.-министър на енергетиката Вячеслав Кравченко, цитиран от ТАСС.

Той не уточни какво точно са поискали компаниите, а само че предложението се анализира във ведомството. Според него обаче прилагането на защитните мерки би било „трудно реализируемо“.

Двете компании попаднаха под ударите на САЩ, след като собственикът им Олег Дерипаска беше обвинен за участие в атаките на Русия срещу западните демокрации. В списъка, публикуван в началото на април, попаднаха общо 38 физически и юридически лица, близки до властта в Кремъл.

Това веднага предизвика срив на цената на акциите на „Русал“ и компанията беше изправена на ръба на фалита.
Преди дни Министерството на финансите на САЩ намекна, че може да смекчи санкциите срещу „Русал“, ако Дерипаска се откаже от компанията.

Според информация на Bloomberg обаче руският милиардер съвсем няма такива намерения. Все пак той активно лобира, за да намали ефекта от санкциите срещу бизнеса си. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
redcretin
преди 5 години
Днес милиардер, утре нула. Откъдето дошло, там и отишло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още