IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виена се обсъжда като едно от местата за среща между Путин и Тръмп

Засега обаче няма никакви конкретни договорки

14:40 | 09.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Руският президент Владимир Путин и лидерът на САЩ Доналд Тръмп в последния си телефонен разговор са обсъждали възможността Виена да е един от градовете, в които да се състои двустранната им среща. Това съобщи пред журналисти Дмитрий Песков, говорителят на Путин, предаде ТАСС.

Никакви конкретни договорки обаче още няма, посочи той.

В разговора си Путин и Тръмп са обсъждали необходимостта от руско-американска среща, говорили са за различни градове, включително Виена, каза говорителят.

Помолен да уточни дали евентуална среща във Виена е била обсъждана по време на неотдавнашните разговори в австрийската столица на Путин с канцлера Себастиан Курц, Песков каза, че Виена е била спомената, но добави, че този въпрос е тема на руско-американски разговори.

Миналия месец Путин каза, че в момента не са работи по предложението за среща на високо равнище Русия - САЩ, тъй като има проблеми.

През март Тръмп каза, че двамата лидери ще се срещнат скоро, но оттогава и без това трудните отношения между двете страни се влошиха още повече заради конфликта в Сирия и отравянето във Великобритания на бивш руски шпионин, отбелязва Ройтерс.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още