IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Metro възнамерява да стане климатично неутрален до 2040 г.

Концернът ще инвестира около 1,5 млрд. евро, за да постигне климатичните си цели

18:23 | 05.07.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Големият търговец на хранителни стоки на едро Metro възнамерява да стане климатично неутрален до 2040 г.

За постигането на целта си Metro планира инвестиции от около 1,5 млрд. евро, които ще се насочат предимно към обновяване на енергийната, охлаждащата и отоплителната инфраструктура, както обяви в понеделник базираната в Дюселдорф компания.

Metro възнамерява да спести енергия, да разшири фотоволтаичните системи и да обнови автомобилния парк на компанията само с електрически превозни средства.

Metro също така възнамерява да се съсредоточи върху по-здравословното хранене и внимателното използване на хранителните ресурси. Например в собствените марки храни на групата трябва да се намали съдържанието на мазнини, сол и захар.

За риба и морски дарове, палмово масло и соя компанията от Дюселдорф работи за по-устойчиви вериги на доставки.

Германия си е поставила за цел да стане неутрална по отношение на климата до 2045 г. Емисиите въглероден диоксид трябва да бъдат намалени с 65 процента до 2030 г. в сравнение с 1990 г. До 2040 г. трябва да се постигне намаление с 88%, а до 2045 г. - климатична неутралност. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 2 години
регистрираме си една компания в Молдова .. примерно ... и всичкото дизеляк се регистрира там... у немачко ще сте неутрални, а другото не се брои.. все едно го няма...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още