IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция затяга мерките в борбата с омикрон

Служителите ще трябва да останат извън офиса най-малко три и препоръчително четири дни от работната седмица

22:31 | 27.12.21 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Франция иска от служителите в страната да работят от вкъщи през по-голямата част от следващия месец в опит да ограничи разпространението на варианта омикрон.

Работещите ще трябва да останат извън офиса най-малко три и препоръчително четири дни от работната седмица, за да ограничат възможно най-много контактите си, разпореди премиерът Жан Кастекс, цитиран от Bloomberg.

Той обяви мерките, които трябва да влязат в сила на 3 януари, след специална среща на кабинета, председателствана от президента Еманюел Макрон на фона на силно разпространение на инфекциите в страната.

„Във Франция и Европа здравната ситуация, както знаете, е изключително напрегната“, каза Кастекс пред репортери. Правителството обаче обяви, че няма да въвежда вечерен час на Нова година и няма да отлага връщането в училище на учениците.

В същото време стана ясно, че Париж намалява от четири на три месеца срока за поставяне на бустерна доза ваксина, съобщава БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Освен това правителството одобри проектозакон за „ваксинационен паспорт“, който изисква доказателство за ваксинация, за разлика от здравните паспорти, изисквани в момента в ресторанти и на много обществени места, които позволяват използването на отрицателни тестове. Ако бъде приет от парламента, законът ще се прилага от 15 януари.

Забранява се консумирането на храни и напитки в транспортни средства, пътуващи на дълги разстояния.

„Знам, че всичко това прилича на филм, който няма свършване, но преди една година започнахме кампанията си за ваксинация, а сега сме една от най-ваксинираните и най-добре защитени нации в света“, подчерта премиерът.

Според статистиката 91 на сто от французите са получили поне една доза от ваксина. Над 51,6 милиона от 67-милионното население на Франция е изцяло ваксинирано, а 22 милиона са получили бустерни дози.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 0
scott
преди 2 години
"ниската смъртност": последното убежище в пропагандата на ваксърите!Се едно, Ханс от 4аушвиц" се фали на мюлер от "Дахау", че техните концлагеристи мрът по-малко заради дезинфекциращ душ в краоя на смената в урановите мини.....Когат си направил цела европа концлагер и сички са ковидформатирани, смъртта е избавление от гнетъ и терорът! "Живите ще завиждат на мъртвите".Какво е европа днес? СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ: ОТМЕНЕНО! СВОБОДА НА СЪБИРАНИЯТА И СДРУЖЕНИЯТА: ОТМЕНЕНО! Тел, патрули и класическо разделение на католици и хугеноти. Че даже има и исторически аналог! Сталин е избрал България пред австрия за зона на влияние. Властта тук започва да строи клюнове и рубежи, а на всеки граничен пункт на австрия пише: "Австрия е чудесна страна. Ела и остани". СЕКИ САМ СИ ПРЕЦЕНЯ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 2 години
Значи ваксинацията не е достатъчна. Тренировките продължават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 3
zelka007
преди 2 години
антиваксърските прозззти павета ... това е за франция бре ... кой ви брои тука за материал ... :))) ... във франция 80-100х нови случая на ден , ама по 1000 хоспитализирани и по 100 омрели с ковид ... !! ... фащате ли разликата с антиваксърската територия ... ?! ... хората си пазят населението и държавата ... и прокажените дееебили антиваксъри ще си стоят по къщите ... :))) ... само гледайте сеир като зацапаме свещите тука с омикрон варианта ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 2 години
французи.. по паспорт само, не забравяй че доста им е променен генофонда през последните години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
melon
преди 2 години
И това са свободолюбивите французи. Трябва да внимаваме и с канадският макарон, че е същия типаж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
v_tin
преди 2 години
Всъщност онази русата п.а.т.к.а май води по всички показатели- нейното изказване че като са затворени янките са спечелили много пари бие всичко наред. Но от нея може да се очаква всичко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
v_tin
преди 2 години
Знам, че всичко това прилича на филм, който няма свършване, но преди една година започнахме кампанията си за ваксинация, а сега сме една от най-ваксинираните и най-добре защитени нации в света, подчерта премиерът.Хахаха, по малоумно изказване не може да има. Като сте най- защитените защо имате 836000 случая за седмица
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още