IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Ключови промишлени сектори имат голямо забавяне

Русия усеща въздействието на международните санкции, докато опитите за преговори в Турция продължават

22:49 | 07.06.22 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди, че ключови промишлени сектори са изправени пред голямо забавяне, въпреки че подчерта сигналите за икономическата сила на Русия, пише Bloomberg.

Случващото се подчертава предизвикателствата, пред които е изправен Кремъл, тъй като въздействието на международните санкции, наложени след нахлуването на Русия в Украйна, се задълбочава.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски отново призова за изпращането на повече оръжия, за да продължат настъпленията, след като руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че силите на Москва са окупирали 97% от територията на Луганск.

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че Германия е готова да разположи повече войски в балтийските държави, като част от плановете на НАТО за укрепване на източния фланг.

По думите на Зеленски Украйна ще се бие, за да си върне всички територии, окупирани от руските сили. Коментарът той направи, докато украинските войски се борят да удържат в битката в Северодонецк.

По-рано днес Русия каза, че две големи украински пристанища на Азовско море, завзети от руските сили, са готови да подновят доставките на зърно, но Кремъл твърди, че Киев все още трябва да разминира подходите към своите пристанища, за да може да има износ, предава Ройтерс.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба обяви, че той и неговият руски колега са пристигнали в Турция за преговори, свързани с блокирания износ на зърно през Черно море. Той повтори, че не е постигнато споразумение между Киев, Анкара и Москва по въпроса. Всички решения трябва да се вземат от всички замесени страни и всички споразумения, договорени без да се вземат предвид интересите на Украйна, ще бъдат отхвърлени.

Украйна води преговори с ООН и други партньори за организирането на коридори за износ на зърно. Руският външен министър Сергей Лавров днес пристигна в Анкара за разговори с турския си колега Мевлют Чавушоглу, предаде руската агенция ТАСС, цитирана от Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 2
юрист
преди 1 година
''...Путин: Ключови промишлени сектори имат голямо забавянеРусия усеща въздействието на международните санкции...'' Не работили санкциите, а;0 Това е само основата на айсберга, но моите предположения са, че много бързо в руската економика ще се усети движението на санкциите от основата на айсберга до върха му- в рамките на следващите 2-3 месеца този етап ще бъде окончателно завършен;-0
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 1 година
Не спи Порката, то при такива новини спи ли се?! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
GiRo
преди 1 година
Борче, вчерашно регистриран *** Копейкин. Не спиш бе момче!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 10
Борката
преди 1 година
Една статия да ме заинтересува, т.е. 1 изречение само, което не съм го чувал днес от никакви руснаци, всичко друго пропаганда. Явно мисиря е мухлясъл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 1 година
Ама как така, нали санкциите били полезни?! Муахахахахаааа! Бързо на амбразурата да скача онова дребно човеченце митьо импо-то!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още