IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фалира производителят на "Калашников"

Иск за 814 000 рубли (27 500 долара) реши съдбата на Ижмаш

20:55 | 08.04.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: gcfairch, лиценз: <strong><a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/" target="_blank">CreativeCommons</a></strong></em></p>

Снимка: gcfairch, лиценз: CreativeCommons

Арбитражният съд на руската Удмуртска република обяви фалита на концерна Ижмаш, производител на автоматите "Калашников", съобщи Vsesmi.ru, като се позова на Интерфакс.

Искът за обявяване на фалит на Ижмаш е подаден от компания ИжСтанко, на която концернът дължи 814 000 рубли (27 500 долара).

През август 2011 г. бе започната процедура за външно наблюдение над производителя на оръжия, а със съдебното решение бе въведено административно управление.

По-рано бе съобщено, че Ижмаш е в процес на преструктуриране и на основа на фалиралия концерн държавната корпорация Ростехнологии ще създаде научно-производствено обединение със същото име.

За 2011 г. загубата на Ижмаш достигна 2,43 млрд. рубли, като за година производствените обеми намаляха с 45,5% до 1,7 млрд. рубли. Приходите на концерна нараснаха 1,7 пъти до 3,13 млрд. рубли, но себестойността на продукцията е скочила 1,5 пъти.

Още по темата четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
rdjarov
преди 12 години
Едно явно доказателство, че в света има нещо по-силно от войните и оръжието - финансите и интересите при управлението им... не, че лиценза на автомата не може да бъде купен от някой със средства и след това да се развихри в познат стил ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
терористите са се насочили отдавна към нещо по мащабно за унищожение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
dean.jordanov
преди 12 години
ей... руснаците са *** хора.. вместо да вземат да организират няколко войнички с незначителн държави, те живеят в мир. Сега какво ще правят терористите без нови калашници?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още