IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Agricole продава Emporiki Bank?

Сред потенциалните купувачи са National Bank of Greece, Alpha Bank и Eurobank EFG

12:56 | 02.07.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Credit Agricole продава Emporiki Bank?

Френската банка Credit Agricole води разговори с поне един потенциален купувач, на когото да бъде продадено цялото или част от гръцкото поделение на финансовата институция Emporiki Bank.

Най-голямата по размер на активите банка в Гърция – National Bank of Greece, е разкрила пред борсата в Атина, че с Credit Agricole се водят преговори по създаването на „стратегически съюз“ по отношение на Emporiki. Информацията е на гръцки източник на агенция Ройтерс.

На този етап говорителката на Credit Agricole отказва коментар.

„Имаше дискусии между мениджмънта на National Bank of Greece и Credit Agricole относно бъдещето на потенциален стратегически съюз, който е в начална фаза“, заявяват от NBG и добавят, че незабавно биха уведомили инвеститорите при някакво развитие.

NBG е първата финансова институция, която потвърждава за разговори с Credit Agricole за потенциалното придобиване на Emporiki. Като следствие от новината днес акциите на гръцката банка се изстреляха с близо 8 на сто до 3,75 евро за брой.

Според публикации в гръцката преса две от другите големи банки в страната – Eurobank EFG и Alpha Bank, също проявяват интерес към придобиване на Emporiki Bank или част от нейния капитал.

Френски източник на Ройтерс допълва, че не само тези три банки проявяват интерес към Emporiki Bank.

На българския пазар National Bank of Greece притежава Обединена българска банка. Eurobank EFG, Alpha Bank и Emporiki също са представени в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
snaky
преди 11 години
Грешка няма. Става дума за акциите на Credit Agricole.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
ТАТО
преди 11 години
NBG е първата финансова институция, която потвърждава за разговори с Credit Agricole за потенциалното придобиване на Emporiki. Като следствие от новината днес акциите на гръцката банка се изстреляха с близо 8 на сто до 3,75 евро за брой.ГРЕШКА 1,75 евро за брой !!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
iceto
преди 11 години
само не рабразх как Емпорикибанк Гърция е представена в България
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още