IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката Eurobank се отделя от EFG Group

Европейските регулатори поискаха разграничаване на двете групи по отношение на търговската марка, управлението и собствеността

18:28 | 23.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Гръцката Eurobank се отделя от EFG Group

Гръцката EFG Eurobank се отделя от EFG Group, съобщиха от банката след искане на европейския регулатор, предаде Ройтерс.

EFG Group ще трансферира 43,55% от 44,7-процентния си дял в банката на девет от по-младите членове на фамилията Лацис, която е основен акционер в Eurobank.

Всеки от членовете на фамилията ще притежава по приблизително 4,4% от акциите на Eurobank, докато EFG Group ще запази 1,15%, съобщават от българското подразделение на банката.

Европейските регулаторни органи поискаха разграничаване на двете групи по отношение на търговската марка и управлението, а в последствие и разграничаване на собствеността, припомня агенцията.

Eurobank, както и другите гръцки банки, пострада сериозно от кризата заради инвестициите в държавния дълг на страната. Миналата година банката изгуби 5,5 млрд. евро заради замяната на гръцки дълг.

Гръцките банки зависят от Европейската централна банка (ЕЦБ) за рекапитализацията, която е жизнено важна част от спасителното споразумение между Атина и международните й кредитори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още