IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция е свила бюджетния си дефицит до 13,2 млрд. евро към края на юли

Страната се приближава към наложените от международните й кредитори фискални цели

22:41 | 10.08.12 г. 1
Гърция е свила бюджетния си дефицит до 13,2 млрд. евро към края на юли

Гърция успя да свие бюджетния си дефицит през първите седем месеца на 2012 г. и да се приближи към поставените фискални цели, предаде Ройтерс.

Министерството на финансите в Атина съобщи днес, че към края на юли дефицитът е бил 13,2 млрд. евро, което е спад от 15,98 млрд. евро, колкото беше дупката в гръцката хазна за същия период преди една година, и е под целта от 14,83 млрд. евро.

Първичният баланс на Гърция, който изключва разходите за обслужване на дълга, регистрира дефицит в размер на 3,07 млрд. евро за първите седем месеца на годината, което обаче също е под целта от 4,53 млрд. евро, показва още статистиката.

Според зам.-финансовият министър на страната Георгиос Маврагианис приходите в гръцката хазна могат да се повишат със засилването на борбата с укриването на данъци, а не толкова със съкращения на разходите.

Гърция закъснява с провеждането на данъчната реформа, но новото правителство се опитва да навакса пропуските. Източник на информационната агенция, пожелал анонимност, твърди, че се подготвя опростяване на процеса по установяване на укриването на данъци и налагането на съответните санкции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Бате Пешо
преди 11 години
Вервайте ми.............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още