IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция орязва и представителните разходи

Премиерът и министрите вече няма да разполагат с пари за банкети, обмисля се да се свият и разходите им за жилища

10:00 | 29.08.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Гърция орязва и представителните разходи

Представителните разходи на гръцкия премиер, председателя на парламента, на лидера на опозицията и на всички министри се премахват в рамките на предприетите от правителството икономии за излизане на страната от кризата.

Това предвижда законопроект, внесен в парламента от финансовото министерство, който предвижда още ново намаление на наемите, плащани от държавата за жилищни нужди на своите ведомства, съобщават гръцките медии.

Представителните разходи на премиера и председателя на парламента са на стойност 1872 евро на месец. За вицепремиера и лидера на опозицията сумата е 1404 евро, а за министрите и заместник-министрите, които са и депутати, тези разходи са 936 евро на месец.

За останалите, които не са депутати, разходите възлизат на 579 евро.

Очаква се тези съкращения, които ще влязат в сила от 1 октомври, да спестят на хазната над 400 хиляди евро годишно. Освен тях, гръцката държава смята да икономиса допълнително 600 хиляди евро от намаляване на персонала на специалните секретариати в различните министерства.

От орязването на заплатите в тях икономиите се изчисляват на 15 милиона евро.

Южните ни съседи са притиснати от частните кредитори и търсят пари отвсякъде, за да успеят да покрият задълженията си.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
За първи път да сме на 1 мнение с теб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 11 години
Хаааахахаха...! Гърците ще икономисат 400 хил. евро годишно от представителни и 600 хил. от секретарки - те ти един милион икономия! Вече могат да получат 30 млрд. ... хахаха!Аз не знам за кого е този цирк, ама докато не им изтърбушат дюшеците, където са надиплили точно онези 300 млрд., които им се губят и не искат да връщат, всичко ще бъде подигравка с ЕС! Лошото е, че може да се окаже кофти пример и за другите закъсали, където още не е ясно, фалирайки, колко са прибрали за черни дни... хаха! Едва ли франсета, италианци и испанци ще са склонни да помагат на закъсалата си държава със спестяванията си, които поне в Гърция 80% са откраднати под някаква форма от същата тази държава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още