IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС е трябвало да анализира Източното партньорство за възможни конфликти с Русия

Имаме нужда от решение възможно най-бързо, защото не става въпрос само за Украйна, коментира новият отговорник на германското правителство за връзките с Москва

13:06 | 31.01.14 г. 3
Автор - снимка
Редактор
ЕС е трябвало да анализира Източното партньорство за възможни конфликти с Русия

Европейският съюз (ЕС) е сгрешил, като не е анализирал вероятността от конфликти с Русия преди да предложи т. нар. Източно партньорство на страни като Украйна, коментира Гернот Ерлер, новият отговорник на германското правителство за връзките с Русия и източните му съседи, цитиран от онлайн изданието EUObserver.com.

За разлика от предшественика му Андреас Шокенхоф, който рязко критикуваше Кремъл за нарушаването на човешките права, Ерлер смята, че трябва да се вземат предвид опасенията на Москва за Запада, без значение дали са легитимни, или не.

„Изненадан съм, че експертите правят преглед дали има конфликт между Митническия съюз и Източното партньорство едва сега. Имаме нужда от решение възможно най-бързо, защото не става въпрос само за Украйна. Молдова и Грузия също приключиха преговорите и искат да подпишат споразумението през лятото. И как ще действа Русия, ако това се случи“, коментира Ерлер.

Според него търговията е само един от елементите, за които Русия се опасява. Основното притеснение на Москва е, че тези пазари ще се наводнят с евтини стоки от Европа и това ще се отрази неблагоприятно на руския износ.

„Разбирам това опасение. Не знам как би могло да изглежда решението, но трябва да се намери такова“, допълва той.

Ерлер е известен русофил и приближен до външния министър Франк-Валтер Щайнмайер, също русофил. Точно Ерлер е мозъкът зад идеята за модернизация на партньорството с Русия и засилването на икономическите връзки между Москва и Берлин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 32 rate down comment 0
Dimat
преди 10 години
Какво ще аналЛизирате бе,брюкселски зелки! Да не би да си мислите че всики държави в Света считат и възприемат евроГейското ви ***,за ценност!Само,че не всички са овце,като нашего брата,въху чиито глави се изходиха какви ли *** аналЛизатори ,барабар с домораслите лизатори и убедиха стадото да си трае,когато го вкараха в евроГейската кошара и сега използват територията му,за "естествена" клоака,в която всеки евроГейец се изхожда под път и над път.И ТОВА ВСИЧКО,ЗАЩОТО СЛУЧИХА НА СТАДО.Само,че,не всички по света,са овце,като нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 38 rate down comment 5
bgMan
преди 10 години
Всичко отдавна е анализирано и решено а сега търсят как да оправдаят завоя в отношенията и отстъпките, които се налага да се правят та да не се усетят европейците за резила и за театъра, който се разиграва пред тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 41 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 10 години
Хааахахаха! Сетили се некакви европейци, че и Русия можело да има интереси... Демек - забелязали са я...! хахаха! Щото на картата на света между Полша и Япония е малко петното и можеме да го пропуснеме... хехе! Ама това е, защото били гадни русофили! Откъде ли пък в Германия са се взели? Ааа, те германци и руснаци отдавна се обичат! Даже са кръвни братя - я що кръв си източиха преди 60 години... хехе! Сигурно дядовците на Ерлер и Лавров в един окоп заедно са се напивали и са се веселили! Ще се окаже, че в Германия русофилите са повече от България, ама това е, щото руснаците на нас са ни навредили повече! Ние сме бедни, дребни, злобни и жалки заради руснаците! А германците са големи, богати, прагматични и великодушни заради американците хаха!Извън майтапа обаче, както вървят нещата, наистина след олимпиадата Русия може да удари по масата и тогава ще видим германската икономика без руските суровини и пазар колко струва, а без нея - и цялата евроГейска ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още