IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медведев: Санкциите са задънена улица

Важно е да се използват всички сили и ресурси, за да се осъзнаят задграничните партньори, твърди руският премиер

14:58 | 22.04.14 г. 22
Автор - снимка
Създател
<p>
	Дмитрий&nbsp;Медведев говори пред депутати от руската Дума. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Дмитрий Медведев говори пред депутати от руската Дума. Снимка: Ройтерс

Руското правителство реагира демонстративно спокойно на заплахите от допълнителни санкции от страна на Запада в рамките на кризата в Украйна.

„Сигурен съм, че можем да смекчим въздействието им, така че то да е минимално", заяви министър-председателят Дмитрий Медведев във вторник в реч пред държавната Дума, която бе излъчена по телевизията. В случай на нови санкции от първостепенно значение за Москва ще са защитата на икономиката и на руските граждани „от тези толкова недружелюбни актове", предава Ройтерс.

Санкциите са „задънена улица", заявява още Медведев. Ако Западът все пак наложи такива, то Русия няма да има "никакъв избор", освен да се защити срещу тях. „И ние ще спечелим накрая", каза Медведев.

Припомняме, че САЩ заплашиха Русия с нови санкции, ако правителството в Москва не вземе мерки срещу сепаратистите и не предприеме бързи стъпки за осъществяване на договорения в Женева мирен план за Украйна. Решенията включват разоръжаване на всички паравоенни групи в страната, както и освобождаването на окупираните административни сгради и места. Русия настоява и ултранационалистически и проправителствени групи да предадат оръжието си. Противно на Женевската конвенция обаче проруските сепаратисти и през Великденските празници са държали в окупация правителствени сгради в много градове в източната част на Украйна.

Според руската държавна информационна агенция „РИА Новости“ Медведев заплаши освен това американските компании за кредитни карти Visa и MasterCard, които са престанали да обслужват някои индивидуални клиенти в Русия в навечерието на американските санкции. "Чуждестранните партньори изключиха някои руски банки от международните системи за разплащане. Това е без съмнение нарушение на договорите, което не може да остане ненаказано", заяви Медведев, цитиран от „РИА Новости“. "Важно е да се използват всички сили и ресурси, за да се осъзнаят задграничните партньори".

Американският вицепрезидент Джо Байдън увери Украйна по време на посещението си в столицата Киев, че САЩ ще окажат политическа и икономическа подкрепа. Така например САЩ ще помогнат на почти фалиралата страна да стане по-малко зависима от руските газови доставки. Москва завиши напоследък значително цените на природния газ за Киев.

Байдън призова новото прозападно ръководство същевременно да се бори по-силно срещу "рака на корупцията". Американският вицепрезидент подчерта, че „планираните за 25 май президентски избори са най-важното гласуване в историята на бившата съветска република“. Заради безредиците в доминираните от рускоезичното население източни части вотът там се счита за застрашен. 

Развитието на кризата в Украйна може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

22
rate up comment 1 rate down comment 2
michaelis
преди 10 години
Eyeing Pipeline, Russia Forgives North Korean Debthttp://***.zerohedge.com/news/2014-04-22/eyeing-pipeline-russia-forgives-north-korean-debt ето тука една препратка, от нещо което колегите от инвестора не споменават никъде, а само некви си санкции и простотии и тука американофилите изпадат в екстаз ...Хората са го измислили, кат с тея не мое се мели брашно, то тогава с другите тоже може ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 6 rate down comment 4
kalendar
преди 10 години
само едно уточнение-русия е в клуба на най-развитите държави...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 3 rate down comment 4
michaelis
преди 10 години
уморявай се кат си прос, взимай кредити да живееш на помпа кат американците и внуците ти да ги изплащат на ФЕД и ЕЦБ ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 12 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 10 години
Колкото и да се дръгнете, Русия и Путин като нейн президент нямат много полезни ходове да избегнат това развитие на нещата. Както е видно, те играят с черните фигури. Путин има само една алтернатива на сегашната си политика - да се оттегли и да остави най-голямата държава на планетата на кучетата. Виждате какво се случва в Украйна и какви хора на власт устройват американците. Сега погледнете на картата на света и си представете същата *** да управлява онова огромно петно от Полша до Япония и Аляска!В плановете на американските стратези държава Русия в този вид не се предвижда!!! Това е! Проблемът е, че руснаците не са навити да се дадат без бой. С две думи - добре дошли в Третата Световна Война! Тя едва започва и не знам как ще протече, но когато свърши, никой от вас няма да е това, което е сега! Това ви го обещавам! хехе...И още нещо много неприятно - тези, които хич, амам ХИЧ нямат време, са точно американците! Те бързат, ама много и им личи, че са нервни! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 4 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Пичове ето малко материал за размисъл, по който ние очевидно не сме имали много информация:----------(Reuters) - Ukraine signed a $10 billion shale gas production-sharing agreement with U.S. Chevron (CVX.N) on Tuesday, another step in a drive for more energy independence from Russia.November 5, 2013.----------Ukraine has Europe's third-largest shale gas reserves at 1.2 trillion cubic meters (tcm).[9] There are two potentially large shale gas fields.[9] The Yuzivska gas field located in Donetsk Oblast (province) and Kharkiv Oblast; and the Olesska field in Lviv Oblast and Ivano-Frankivsk Oblast.[9] Ukraine signed a shale gas 50-year production sharing agreement with Royal Dutch Shell on 25 January 2013 involving the Yuzivska gas field.[13][4] The $10 billion deal was the largest foreign direct investment ever for Ukraine.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 9 rate down comment 0
rover
преди 10 години
Е, аз пък съм уморен от такива като теб, които обявяват нехаресването на някои аспекти от руската външна политика, непременно и задължително като целуване на американски ***. Не ти ли идва наум, че критики могат да бъдат отправяни както към едната, така и към другата страна? Аз и от себе си не съм доволен винаги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 11 rate down comment 4
data
преди 10 години
То по смешното е че през студената война СССР изнасяше ресурси за прогнилия запад с отвращение :) *** , няма кат никой не ще да купува нищо друго , а трябват долари за храна , за технологии . Мъка , мъка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 10 rate down comment 4
bgMan
преди 10 години
Политиката е едно а приказките за пред вътрешния маймунски електорат е нещо съвсем друго.Докато Симеончо Дянков е водещ корифей за реформа в руската икономическа школа и списание Тайм класира руския президент като най-влиятелната фигура в света всичко останало е само представление за уталожване на напрежението на масите възникнало от различните форми на безправие и несправедливост.Путин все още е руски плъх с еврейски намордник но пък с големи комплекси и амбиции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 12
michaelis
преди 10 години
Ох люде, уморявам се с вас, защо не ходите и да живеете и да бачкате в страната на 'неограничените' възможности да видите за кво става въпрос .. да си купувате кис. мляко с вкус на тебешр, без мед. застраховка с няколко фалирали щата като Детройт е първият официално (ама тва никой не го казва що ли ?) станете едни про американци да му се невиди ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 8 rate down comment 3
rover
преди 10 години
Колкото и да говорят руснаците, отсега нататък те загубиха напълно доверието на Запада. С непредвидими партньори не че няма да се работи, но ще се работи по друг начин. Някои разбират санкциите едва ли не като незабавно и пълно ембарго. Не - просто изолацията на Русия ще е бавна, но неспираща във времето. Не коментирам кой какви права има, кой е "добрият", кой "лошият". Просто така ще стават нещата, уверен съм в това. Нека да не се разчита прекалено на световната зависимост от руските ресурси. По време на Студената война западните държави все пак живееха без соцресурсите. За Русия връзките с останалия цивилизован свят са не по-малко необходими, отколкото техните ресурси на света.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още