IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Яценюк: Русия е заплаха за световния ред и за сигурността на Европа

Украйна е на етапа на война и ключовият агресор е Руската федерация, заяви украинският премиер

11:43 | 13.09.14 г. 1
Яценюк: Русия е заплаха за световния ред и за сигурността на Европа

Украинският премиер Арсений Яценюк определи Русия като "заплаха за световния ред и за сигурността на Европа", пише БТА. 

"Ние все още сме на етапа на война и ключовият агресор е Руската федерация. Путин иска още един "замразен конфликт" (в Източна Украйна). Целта му е да завладее цяла Украйна. Русия е заплаха за световния ред и за сигурността в цяла Европа", каза той, цитиран от Ройтерс.

На конференция в Киев с участието на украински и европейски парламентаристи и бизнесмени, той похвали санкциите срещу Русия, наложени от ЕС и САЩ, като изтъкна, че те представляват сериозна заплаха за руската икономика.

Украйна се намира в състояние на война, и докато не бъде постигнат мир, е сложно да се осъществят реални промени в страната, заяви премиерът, цитиран от ИТАР-ТАСС. По думите му конфликтът в Източна Украйна е главният проблем пред страната.

Когато бъде прекратена войната, ще се появи шанс да се привлекат международни инвеститори, да се върне доверието на местните инвеститори и да се концентрира вниманието върху реформите. Второто ключово предизвикателство пред държавата, продължи Яценюк, е енергетиката.

Премиерът напомни, че страната засега изпитва трудности с натрупването на достатъчно количество газ за нормалното осигуряване на есенно-зимния сезон.

"В нашите хранилища има до 17 млрд. куб. метра - това е недостатъчно, за да преживеем зимата, но стига, за да не замръзнем", каза Яценюк.

Той отбеляза и проблемите с доставките на въглища за електростанциите на Украйна. Киев е принуден да го внася от други страни като Южна Африка, посочва ИТАР-ТАСС..

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
kane
преди 9 години
"Яценюк: Русия е заплаха за световния ред и за сигурността на Европа".....................................................................100% съм съгласен с Яценок този път! Само дето е изпуснал една дума в твърдението сиЕто реалната действителност и пропуснатата му дума: Яценюк: "Русия е заплаха за ФАШИСТКИЯ световен ред и за сигурността на ФАШИСТИТЕ в Европа"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още