IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: ЕС не предвижда нови икономически санкции срещу Русия

Германският канцлер изрази недоволството си от нарушеното мирно споразумение в Украйна

16:38 | 11.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Меркел: ЕС не предвижда нови икономически санкции срещу Русия

Към този момент Европейският съюз (ЕС) не планира въвеждането на още икономически санкции срещу Русия. В това уверява германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс.

Меркел обаче изрази недоволство, че споразумението за прекратяване на огъня в Украйна е било нарушено и че проруските бунтовници са провели планираните избори.

„Не сме доволни от случващото се след споразумението от Минск, защото голяма част от договорените условия не са изпълнени“, коментира тя. По нейни думи мирът и зачитането на украинските граници се пренебрегват.

В тази връзка канцлерът ще говори с украинския президент Петро Порошенко и с руския президент Владимир Путин. Меркел повтори намерението си да удължи забраните за пътувания в рамките на ЕС на новоизбраните сепаратистки лидери в източна Украйна.

„Освен това към този момент не се предвиждат нови икономически санкции. Фокусът ни пада върху зимата, хуманитарната ситуация там и върху начините, по които да постигнем истински мир“, заявява тя.

Според нея предвид кризата в Украйна, Близкия изток и епидемията от ебола е ясно, че само една силна, обединена Европа може да преодолее предизвикателствата, пред които е изправен регионът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още