IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румъния вдига тавана на външните емисии ДЦК до 18 млрд. евро

Първоначалните планове на Букурещ бяха да се наберат до 15 млрд. евро от пазарите през 2015 и 2016 г.

16:09 | 18.03.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Румъния вдига тавана на външните емисии ДЦК до 18 млрд. евро

Лявото румънското правителство увеличава максималния размер на потенциалните емисии на държавни ценни книжа на международните капиталови пазари през тази и следващата година, предава Ройтерс.

Повишението е с 3 млрд. евро до 18 млрд. евро. Първоначалните планове на управляващите в Букурещ бяха да наберат до 15 млрд. евро от пазарите през 2015 и 2016 г. Емисиите няма да бъдат непременно в евро, гласи становище на румънското правителство.

Средносрочната програма за емисии на ценни книжа е необвързващ план за продажба на облигации, чрез която Министерството на финансите на Румъния ще получи средства от чуждестранните инвеститори.

Подобен договор сключи и българското правителство. Четири банки ще управляват Глобалната средносрочна програма на страната за издаване на облигации на стойност до 8 млрд. евро.

Освен това румънското правителство премахва словосъчетанието „средносрочна“ от наименованието на програмата, защото румънското право го тълкува по един начин, а международното – по друг.

По-рано този месец мениджърите на румънския дълг поискаха оферти от банки за бъдеща емисия еврооблигации, за която управляващите не са определили конкретен срок, в който да бъде пласирана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 9 години
Хаааахахаха!!! Нема 'а се излагаме пред българите я! Там, хем са десни и дигнаха тавана на 8 млрд. евра, хем са 4 пъти по-малки от нас! Даже и Обама ще вдига пак тавана, начи сме на прав път! Повсеместно вдигане на таваните му е майката! хахаха...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още