IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трафикът на Lufthansa се нормализира след 4-дневната стачка на пилотите

Полетите на кратки и средни разстояния се извършват нормално

16:44 | 22.03.15 г.
Трафикът на Lufthansa се нормализира след 4-дневната стачка на пилотите

Авиокомпания Lufthansa обяви днес, че трафикът й почти се е нормализирал след четиридневната стачка на пилотите на превозвача, които се противопоставят на подготвяната реформа на условията за пенсионирането им, съобщи БТА.

Полетите на кратки и средни разстояния се извършваха нормално днес, но ограничен брой полети на дълги разстояния трябваше да бъдат анулирани, уточни говорител на Луфтханза, цитиран от АФП. 

Синдикатът на пилотите Cockpit в сряда призова първоначално за 24-часова стачка. Впоследствие обаче тя бе продължена до четири дни.

Общо 220 000 пътници бяха засегнати от протестното движение, сочат данни на авиопревозвача.

Това е 12-ата и най-продължителната стачка на пилотите, чийто протест започна през април миналата година.

Синдикатът на пилотите се бори от месеци да принуди германския авиопревозвач да запази схемата си за ранно пенсиониране. Тя позволява на пилотите да излизат в пенсия на 55 години и да продължат да получават 60 процента от заплатата си, докато не започне изплащането на държавната пенсия. Пилотите на компанията се притесняват и от желанието на Lufthansa да се развива в нискотарифните превози, където е изправена пред силна конкуренция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още