IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пилотите в Lufthansa стачкуват четвърти пореден ден

Този път протестът ще засегне основно полетите по далечни дестинации

14:12 | 21.03.15 г. 1
Пилотите в Lufthansa стачкуват четвърти пореден ден

Четвърти ден продължава стачката на пилотите в Lufthansa, членуващи в синдиката Cockpit, става ясно от съобщение на сайта на германската авиокомпания. За разлика от предишните дни този път протестните действия ще засегнат полетите на компанията по далечните дестинации.

Отменени са 74 от общо 160 полета до далечни дестинации, обявени по разписание в събота (21 март). Засегнати са към 20 хил. пасажери и около 60% от планираните карго полети, уточнява Ройтерс.

Полетите от и до София ще бъдат изпълнени нормално, допълват още от авиокомпанията.

От Lufthansa препоръчват на своите пасажери да проверят какъв е статутът на техния полет, преди да тръгнат към летището. Компанията предлага различни решения, в случай че полетът е сред отменените – преиздаване на билет с друга дата или алтернативно придвижване с друга авиокомпания.

Възможно е и да бъде променена дестинацията или безплатно анулиране на пътуването и връщането на платената сума за билета, обясняват още от Lufthansa.

По данни на Bloomberg стачните действия на пилотите през миналата година костваха 200 млн. евро на компанията. От синдиката не са съгласни с предложенията за увеличаване на възрастта за пенсиониране и преговарят и за увеличаване на заплатите на пилотите.

От април 2014 година досега членовете на синдиката Cockpit в Lufthansa са стачкували 15 пъти с искане да не бъде променяна възрастта за пенсиониране. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
kane
преди 9 години
браво колеги!всеки работник и служител трябва да се стреми да бъде член на синдиката синдикатите трябва да са лицето на страната
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още