IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция рестартира приватизацията

Кабинетът на Алексис Ципрас ще се опита да избегне първичния бюджетен дефицит

17:18 | 09.04.15 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Гърция рестартира приватизацията

Гръцкото правителство ще рестартира процеса по приватизация, съобщи министърът на финансите на страната Янис Варуфакис, който е на посещение в Париж.

Кабинетът на Алексис Ципрас поема също така ангажимент да избегне първичния дефицит, предава Ройтерс.

Правителството в Атина се противопоставяше на продажбата на някои активи, но обеща да не спира вече завършените процедури, а само да преразгледа някои търгове. Това залегна и в споразумението за удължаването на спасителната програма за страната, припомня информационната агенция.

„Рестартираме процеса по приватизация като програма, която да се възползва рационално от съществуващите публични активи“, коментира Варуфакис по време на брифинг в Париж. „Това, което искаме да кажем, е, че гръцката държава няма капацитет да развива публични активи“, допълни той.

Варуфакис добави, че Атина не е против публично-частните партньорства, но че това трябва преди всичко да се случва с ангажимент за минимални инвестиции от страна на частните партньори и срещу дял на държавата в начинанията, за да се осигурят постъпления за пенсионните фондове.

Гръцкият финансов министър подчерта още, че страната не възнамерява да изпада в първичен дефицит, макар и да посочи, че целта за първичния бюджетен излишък ще бъде преразгледана.

Повече по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 6
Сините камъни
преди 9 години
Как се гледа на резултатите от приватизацията е важно!Щото може да има български вариант, тотално заробване, може и нещо друго!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
MZ/X
преди 9 години
Малко по малко и Сириза ще отпусне от безумните си предизборни обещания за спирането на приватизацията!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още