IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ал. Йорданов: Събитията в Куманово може да се използват за дестабилизиране на Балканите

Това може да е сценарий за изместване на световното внимание от войната в Украйна, смята бившият посланик на България в Македония

16:12 | 16.05.15 г. 5
Ал. Йорданов: Събитията в Куманово може да се използват за дестабилизиране на Балканите

Случилото се в Куманово може да се използва за дестабилизиране на Балканите. Това може да е сценарий за изместване на световното внимание от войната в Украйна.

Това заяви бившият посланик на България в Македония Александър Йорданов в предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.

„При евентуален конфликт и дестабилизация на Балканите винаги ще се намерят гласове, които биха поканили Русия да се появи като умиротворител и спасител на християнското население в региона“, каза Йорданов. "Това би бил един лош и дори зловещ сценарий," коментира Йорданов.

"Не е случайно това, че именно в Куманово се случи този инцидент - населението там е от различни етноси, като 10 на сто от него е от сръбския етнос," смята бившият ни посланик в Скопие. Това според него обяснява появилите се съобщения за отправяне на сръбски четници към Македония и обявената повишена готовност на сръбската армия.

„След инцидента в Куманово, след оставките на министри, след антиправителствените протести и становищата на международната общност в лицето на чуждите посланици в Скопие едва ли правителството на премиера Никола Груевски може да се задържи дълго на власт“, прогнозира бившият посланик.

Още коментари за протестите, стрелбите в Куманово и подслушванията в Република Македония гледайте днес от 18 часа в разговора на Милена Милотинова с Александър Йорданов, както и с бившия кореспондент на БНТ в Скопие Нина Спасова, Зоран Талевски от агенция Фокус и Борян Йовановски от македонското издание Нова, в предаването "Брюксел 1" по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
Grosss
преди 8 години
Когато нещо не им харесва ти спретват майдан,това искам да кажа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 3
ДХДО
преди 8 години
"Каубоите не дават и спомняте ли сикакъв панаир стана при нас за да откажат правителството "Каубоите винаги са оставяли такива казуси да бъдат решавани от вездесъщите пазарни сили, така че много моля по-леко със спекулациите !!И още нещо, ти да не би да се опитваш да ни кажеш, че каубойците ни "агресират"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Има една не малка група хора измежду "елита" ни /бих казал даже мнозинство!/ които не са българи /не са и турци/ на които им е все тая по отношение на християните. Те са единокръвни с тези които са огромно болшинство в украинската рада и над 90% от олигарсите в Русия и Украйна в момента. За тях защитата на християни и българи е: "Това би бил един лош и дори зловещ сценарий," Истината е че точно хората които ги въведоха във властта в България стоят и зад инцидента в Македония, а целта на мероприятието е отново възпрепятстване ръстта на Русия. Непълноценността им им носи СТРАХ! Те са наясно че с честна игра ГУБЯТ! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 4
Grosss
преди 8 години
Новото трасе за преноса на руска газ трябва да мине през Македония и ето типричината за ставащото в БЮРМ точно сега.Каубоите не дават и спомняте ли сикакъв панаир стана при нас за да откажат правителството да стартира строежана Южен поток?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 2
dakl
преди 8 години
Тези събития преследват, а не могат да бъдат използувани, именно подбна цел! И не е необходимо да имаш педя чело за да видиш нещо което никой не прави и опит да скрия, а най малкото организаторите и субсидиращите процеса!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още