IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна е глобила с 30,5 млн. долара руски авиокомпании за полети до Крим

По-рано близо 20 руски авиокомпании попаднаха в санкционните списъци на украинските власти

12:51 | 02.10.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Украйна е определила глоба от 30,5 млн. долара на руски компании, извършвали полети до Крим, предаде ТАСС, като се позовава се на изявление на заместник-министъра на правосъдието на Украйна Сергий Петухов.

"Поради нарушения на въздушното пространство над Крим на руски авиокомпании на 1 октомври 2015 година бяха съставени 4750 протокола за обща сума 646 млн. гривни. В държавния бюджет са платени 00 гривни и 000 копейки". Това е написал във Facebook Петухов, уточнява ТАСС, цитирана от БТА. 



По-рано близо 20 руски авиокомпании попаднаха в санкционните списъци на украинските власти, които ще започнат да действат от 25 октомври. В списъците влизат не само най-големият руски въздушен превозвач "Аерофлот", който лети до Киев, Одеса и Харков, но и три негови дъщерни авиокомпании - "Россия", "Донавиа" и "Оренбурские авиолинии". В същия списък е и втората по големина руска авиокомпания Трансаеро, която вчера премина под оперативното управление на Аерофлот, след като бе поискан фалит за нея. Трансаеро лети до Киев и Одеса.

В забранителния списък влизат и  големи авиопревозвачи като Сибир S7, който е трети по брой на превозените пътници, и Уральские авиолинии, заемащи пето място. Компанията ЮТэйр е единствената авиокомпания, която не е включена в списъка на Украйна със санкционираните руски въздушни превозвачи.

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк поясни, че санкциите срещу руските авиокомпании са въведени заради "незаконните" им полети до Крим, допълва ТАСС.  

Преди дни стана ясно, че Националната  банка на Украйна (НБУ) заедно с правителството, Службата за сигурност и Главната прокуратура разработва механизъм и конкретни мерки спрямо банки и частни лица, включени в санкционния указ на президента Петро Порошенко.

Персоналните икономически санкции, въведени от Порошенко на 16 септември, засягат 29 руски банки, сред които Банката на Москва, която има 100-процента дъщерно дружество в Украйна - БМ Банк (Киев), както и кредитиращата големи украински предприятия „Газпромбанк“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 16 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
И аз вчера глобих комшията 50 лв, щот паркирал на любимото ми място пред блока, ама той нещо ми се смее и каза да то почешам по кларинета... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 1
Grosss
преди 8 години
Този Яценюк много досаден взе да става,като муха е въпреки,че има фигурана тюлен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
Абе тея от НБУ (Нов Български Университет) и правосъдието им там не знаят ли, че тва е руско от лани, нали за тва имаше голяма патардия или тея са го проспали тоя филм ? Те си извършват редовни полети в държавата какви милиони какви жълти таксита ?!? Сега най-много да почешат коня за гривата и толкоз .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още