IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само италианските железници искат гръцкия жп оператор TrainOSE

Неочаквано за всички руските железници пак не са подали обвързваща оферта

09:14 | 07.07.16 г. 1
Само италианските железници искат гръцкия жп оператор TrainOSE

Само италианските железници са подали обвързваща оферта за гръцкия железопътен оператор TrainOSE, съобщават днес гръцките вестници, предава БТА.

Срокът за подаване на оферти за придобиването на компанията изтече вчера. Изданията коментират, че въпреки първоначалния интерес не е постъпила обвързваща оферта от руските железници, каквито бяха очакванията.

Според гръцката приватизационна агенция внасянето на обвързващата оферта ще бъде последвано от стартиране на процедура и на стъпки, предвидени от условията на търга, обявен на 27 януари тази година.

Икономическото издание "Нафтемборики" припомня, че предишният търг за продажбата на TrainOSE е завършил без резултат поради отсъствието на фактически интерес, макар че на първоначалния етап в него участие беше заявено от френските железници, от консорциума, представен от руските железници – RZD и гръцката GEK Terna, и от румънската GFR.

В. "Катимерини" пише, че и търгът за продажбата на гръцката компания за поддръжка на релсовите пътища е безрезултатен, тъй като не е била внесена нито една обвързваща оферта.

Очаква се управителният съвет на гръцката приватизационна агенция да огласи следващите си стъпки за продажбата на компания.

Първоначално интерес към приватизацията на компанията за поддръжка на релсовите пътища беше заявен от три компании, в това число от Siemens, от консорциум, воден от френската Alstom, и от руските железници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
marto76
преди 7 години
Странна е активността на италианските железници по този въпрос, тъй като в момента сме свидетели как Европа продължава да се разпада. Най-напред Обединеното кралство реши да напусне Европейския съюз; още по-сериозна и с по-малка публичност започна кризата на еврозоната. Където от много време беше очевидно, че това ще се случи: в Италия, в италианските банки. По една причина, определена като възрастова особеност: в Европа, както и другаде, като цяло се смята, че е прекалено късно да се справим с проблемите. Италианските проблеми са известни отдавна: бездънен публичен дълг, правителство, заплашено от разгневен народ, и банки, които са почти фалирали, защото от дълго време кредотополучателите не изплащат задълженията си. Това щеше да има смисъл, ако не беше продължило толкова дълго, ако държавата беше намалила разходите си, ако банките не отпускаха толкова лесно кредити и ако политическата класа говореше истината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още