IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Володимир Зеленски отбеляза съкрушителна победа на изборите в Украйна*

Това е израз на недоволството на избирателите от действащата власт

20:49 | 21.04.19 г. 17
<p>
	Зеленски след обявяването на резултатите от екзитпола. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Зеленски след обявяването на резултатите от екзитпола. Снимка: Ройтерс

Володимир Зеленски спечели съкрушителна победа на президентските избори в Украйна срещу сегашния президент Петро Порошенко - израз на недоволството на избирателите от действащата власт, предаде Франс прес. 

Комикът е спечелил 73,2% от гласовете на днешния балотаж срещу 25,3% за неговия съперник, според сондаж на излизане от изборните секции, реализиран от консорциума "Exit Poll National", обединяващ три социологически института, предаде Франс прес.

Резултатите от националния екзитпол бяха публикувани веднага след затварянето на изборните секции, предадоха ТАСС и БТА. Анкетата е организирана от Украинския център за икономически и политически изследвания "Александър Разумков", фондация "Демократични инициативи" и Киевския международен институт по социология.

"Няма да има някакъв патос, просто искам да кажа "Благодаря!" на моите родители за подкрепата, на моята съпруга - за силата и издръжливостта, на украинците, които ме подкрепиха - благодаря, на тези, които направиха друг избор - обещавам, че никога няма да ви подведа", каза Володимир Зеленски пред своите привърженици.

Те го посрещнаха с ликуване в щаба му веднага след обявяването на резултатите от екзитпола. Самият той реагира спокойно, беше немногословен и излезе от залата веднага след изявлението си, предаде ТАСС.

Действащият президент Петро Порошенко призна резултатите от гласуването, но заяви, че няма да се оттегли от политиката, информира ТАСС.

Порошенко каза, че приема решението на украинците. „Но твърдо искам да подчертая, че не напускам политиката“.
Той коментира, че той и екипът му ще защитават реформите, целящи интеграция в посока ЕС и НАТО, укрепване на въоръжените сили, както и насочени към позициите на украинския език в страната.

*Новината е допълнена в 21:04 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 10 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 5 години
Казва се Коломойски.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 23 rate down comment 14
ABBA
преди 5 години
Тоя комик (иначе е добър като артист) мое да разтури Русия само в мокрите си сънища.СССР го разтури Горбачов за един американски медал и 100 000 $, които вървяха към него... но от трактористи - толкозз....От артистите - също. Кукловода е важен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 22
Стоян Петров
преди 5 години
Един актьор разтури СССР. Да очакваме ли, че този ще разтури русия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 14
ABBA
преди 5 години
"Този не ми вдъхва много доверие, ще е кукла някъква, големият въпрос е на кой? "Полуофициално на друг еврей, олигарха Коломольски, де избяга в Израел, че янките започнаха да го обвиняват във финансови далавери или подобно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 19 rate down comment 2
Ivel
преди 5 години
Ха ха, ня вярвах, че ще стане така, от друга старана това пък има и интересна страна. Украйна не ми е любимата дестинация но ще следя с интерес развитието. То няма много възможни варианти, бързо ще проличи по кой план ще се развият нещата. Този не ми вдъхва много доверие, ще е кукла някъква, големият въпрос е на кой?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 14
ABBA
преди 5 години
т.е. ополячен диалект
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 15
ABBA
преди 5 години
Браво, браво, супер сте политкоректни!Володимир = Владимир, т.е. Зеленски е рускоезичен... еврей.В момента учи западния руски ополчен диалект.Във Византия евреите не са допускани като свидетели в съда,а древните шумери (сегашните украинци) отново си избират за президент еврей.Инагурация ще има, ако Радата даде пари, а Зеленски рече, че ще я разгони.Запасете се с пуканки....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още