IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зеленски към руските военни: Ще намерите покой само в гроба

Няма да простим,няма да забравим. Ще накажем всички, които извършиха зверства по време на тази война, казва украинският президент

08:10 | 07.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бежанци от Украйна в Унгария проследяват орбъщение на Зеленски. <em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Бежанци от Украйна в Унгария проследяват орбъщение на Зеленски. Снимка: Bloomberg LP

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди руските войски, че неговите сили ще преследват до гроб всеки войник, който извърши военни престъпления на територията на страната му, предаде BBC.

В нощното си обръщение към украинския народ от Киев Зеленски отправи послание към войските на Москва, като ги предупреди, че ще бъдат изправени пред „съдния ден" за „умишлените убийства" по време на инвазията в страната му.

„Колко семейства са загинали в Украйна? Ние няма да простим. Няма да забравим. Ще накажем всички, които извършиха зверства по време на тази война, на нашата земя", каза Зеленски.

"За вас няма да има покой на тази земя, освен в гроба", добави той.

"Изглежда, че всичко, което руските военнослужещи вече са направили, все още не им е достатъчно. Не са достатъчни съсипаните съдби и осакатени животи. Те искат да убиват още повече".

Зеленски призова западните лидери да предприемат по-твърди действия срещу Москва, като им каза, че "наглостта на агресора е ясен сигнал за Запада, че санкциите срещу Русия не са достатъчни".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още