IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лагард предложи за свои заместници китаец и американец

Кандидатурите на Дейвид Липтън и Джу Мин бяха очаквани и предстои да бъдат одобрени от борда на директорите на МВФ

10:05 | 13.07.11 г.
<p>
	Кристин Лагард. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Кристин Лагард. Снимка: Ройтерс

Генералният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард предложи за свои заместници Дейвид Липтън, съветник на американския президент Барак Обама, и бившия председател на Китайската централна банка Джу Мин, съобщи Bloomberg.

Липтън, който заемаше и високо платена длъжност в американското министерство на финансите, ще бъде първи заместник на Лагард, а Джу, който досега бе съветник на генералния директор на МВФ, ще отговаря за развиващите се пазари.

В съобщението се отбелязва, че двете кандидатури предстои да бъдат одобрени от борда на директорите на МВФ.

На първата си пресконференция преди седмица Лагард, която току-що бе поела ръководния си пост в МВФ, обеща да активизира процеса на реформите в организацията.

По думите й основен елемент в тях ще бъде повишаване на нивото на представителство и квоти в МВФ от развиващите се икономики и най-вече на държавите от БРИК (Бразилия, Русия, Индия и Китай).

Само ден по-късно Ройтерс се позова на анонимен източник, според когото във фонда ще бъде създаден пост на заместник-генерален директор по въпросите на страните с развиващи се икономики, като името на Джу Мин бе изрично посочено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още