IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовата борса в Токио наложи рекордна глоба на Nomura

Компанията е глобена с 2,5 млн. долара за търговия с вътрешна информация

13:12 | 01.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Фондовата борса в Токио наложи рекордна глоба на Nomura

Най-големият японски инвестиционен посредник Nomura Holdings бе глобен с 200 млн. йени (2,5 млн. долара) от Tokyo Stock Exchange за търговия с вътрешна информация, съобщи ВВС. Глобата е най-голямата, налагана някога от фондовата борса.

От Nomura Holdings признаха, че нейни служители са изнесли информация за продажбите на акции на клиенти, преди информацията да е оповестена публично.

От японската Агенция за финансови услуги вече бяха предупредили инвестиционния посредник да засили вътрешния си контрол.

През октомври Асоциацията на японските дилъри на ценни книжа наложи глоба от 300 млн. йени на Nomura Holdings (3,75 млн. долара).

През юни инвестиционният посредник публикува съобщение, в което обяви, че в компанията има „сериозни пропуски в системата, които са в състояние да подкопаят доверието“.

Компанията призна, че изнесената информация е била споделяна между подразделението за инвестиционно банкиране и екипите, отговарящи за продажбите, което не е разрешено в повечето финансови институции.

Главният изпълнителен директор на Nomura Holdings Кеничи Ватанабе пое отговорността за скандала и вече се оттегли от поста.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още