IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайските туристи превземат света и това е само началото

Китайците са похарчили 102 млрд. долара за почивки в чужбина, а хотелиерите очакват повече туристи през тази година

11:04 | 24.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Китайските туристи превземат света и това е само началото

Интересът към пътувания се събужда у китайците и те вече са нацията, която отделя най-много средства за туризъм в чужбина, съобщава туристическият портал Hotels.com, цитиран от CNBC.

Според посочените данни 45% от хотелиерите, участвали в проучването на сайта, вече отбелязват ръст на китайските туристи, а 54% заявяват, че това е само началото и очакват тенденцията да продължи.

Много хотели вече се подготвят за китайските туристи – наемат се служители, които говорят китайски език, и се нагаждат към културата на азиатските си гости.

Всъщност интересът към пътуването в чужбина се зароди преди няколко години. Китайците разполагат с повече доходи, а от друга страна и правителството започна да облекчава строгите правила за пътуване извън Китай.

Така между 2005 и 2012 година китайските туристи по света се удвоиха и вече са 83 млн., според данните на Световната туристическа организация към ООН. Те вече изместиха американците и германците от върха на класацията за най-харчещата туристическата нация.

През 2012 година китайските туристи са похарчили 102 млрд. долара при международните си пътувания. Това е увеличение от 37 на сто спрямо предходната година. На второ място се нареждат германците с 83,8 млрд. долара, а трети са гражданите на САЩ  с 83,7 млрд. долара, похарчени при туристическо пътуване в чужбина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още