IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама: Американската военна намеса в Ирак може да се окаже по-продължителна

В крайна сметка обаче разрешаването на кризата няма да дойде от нашите военни, категоричен е президентът

13:33 | 10.08.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Американски военни подготвят стоки, които ще бъдат част от хуманитарната помощ за малцинството в Ирак. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Американски военни подготвят стоки, които ще бъдат част от хуманитарната помощ за малцинството в Ирак. Снимка: Ройтерс

Американската военна намеса в Ирак може и да продължи повече време, предупреди американският президент Барак Обама.

Въздушните нападения все пак ще бъдат използвани единствено, за да бъде ограничена заплахата от сунитските екстремисти, докато бъде създадено ново правителство в държавата, което да се заеме с разрешаването на кризата, допълни той, цитиран от Wall Street Journal.

Американският президент обеща, че военната намеса ще бъде ограничена и че американски войници няма да се връщат в Ирак. Все пак той не се ангажира с посочването на срок, в който да приключат американските военни операции – първите откакто американските бойци се оттеглиха от Ирак през 2011 г.

„Не мисля, че ще успеем да разрешим този проблем за няколко седмици“, каза Обама след първите въздушни удари. „Смятам, че иракските сили ще имат нужда от известно време, за да предприемат ефективна атака срещу Ислямска държава“, каза още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 06:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
nikolay.r.todorov
преди 9 години
Дано. Срещу ИДИЛ трябва да се хвърлят много, много бомби. Инвазията от 2003г. беше грешка, но сега САЩ наистина трябва да се намесят, иначе тези ненормалници ще завладеят територия с размерите на Източна Европа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още