IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS Group: Китайските акции ще продължат да бележат ръст

Ще има подем, но ще е по-малко динамичен от миналогодишния, смята директорът Аксел Вебер

13:46 | 12.01.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Аксел Вебер, директор на UBS Group. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Аксел Вебер, директор на UBS Group. Снимка: Ройтерс

Директорът на UBS Group Аксел Вебер заяви, че финансовите потоци от чуждестранни инвеститори и вътрешно финансиране, пренасочено от имотния пазар към акциите, ще продължат да тласкат китайския фондов пазар към печалби, пише Bloomberg.

Тези две тенденции „продължават да са незасегнати“ и ще продължат да подкрепят акциите, заяви в интервю за Bloomberg Вебер. Въпреки това той предупреди, че печалбите на акциите може да не са достатъчно силни тази година, за да повторят 53%-я ръст от 2014 г. на индекса Shanghai Composite.

"Ще има подем, но ще е по-малко динамичен от този, който наблюдавахме миналата година“, заявява Вебер.

Бенчмаркът Shanghai Composite отбеляза ръст през 2014 г., след като централната банка на страната намали основния лихвен процент за пръв път от две години, правителството обеща да отвори държавните компании към частни капитали и инвеститорите търсеха алтернативи на отслабващия имотен пазар. Възходът на индекса през миналата година бе вторият най-висок от 93-те основни индекса, които Bloomberg следи.

Чен Ли, стратег в Шанхайския отдел на UBS, написа докладм в който твърди, че китайския фондов пазар може да навлезе в „период на флуктуация, с ограничен потенциал за ръст“ в краткосрочен план. Подобрение в корпоративните печалби през следващите три месеца би могло да възобнови възхода, твърди Чен.

Вебер заяви в понеделник, че компанията му продължава да засилва присъствието си в Китай. Тя се опитва да бъде  „отличен“ мениджър за местни и международни клиенти, които търсят достъп до китайските активи. Той е в Шанхай тази седмица, за да говори на конференцията UBS Greater China, която привлече около 1 000 местни и чуждестранни инвеститори.

През септември UBS заяви, че е наела Дейвид Сю като директор на продажбите на китайски капитали. Сю напусна China International Capital през юни. Директорът на отдела за китайски капитали в UBS Ян Ся заяви миналия февруари, че компанията планира да започне да търгува с фючърси от китайските стокови индекси. Два месеца по-късно той заяви, че е започнала подготовката за свързване на борсите в Шанхай и Хонконг, което започна на 17 ноември.

„Ние сме посветени на клиентите, ние сме посветени на страната“, заявява Вебер. “Ако ръстът на нашия бизнес тук изисква повече хора, ние ще имаме повече хора“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още