IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай с нови стимули за електронната търговия

Втората най-голяма икономика в света се опитва да промени фокуса си от производство към услуги с висока стойност

09:44 | 21.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китай ще увеличи подкрепата си за трансграничната електронна търговия, след като втората най-голяма икономика в света се опитва да промени фокуса си от производство към услуги с висока стойност, съобщава Ройтерс.

Електронната търговия на Китай процъфтява през последните години, като компании като Alibaba Group Holding Ltd и JD.com Inc печелят все по-голямата средна класа, разполагаща с по-високи доходи.

В събота правителството представи политически насоки, които включват данъчни политики, целящи да повишат вътрешното потребление и стартирането на проекти за облекчаване на плащанията извън страната.

Фирмите в китайската електронна търговия ще получат държавна подкрепа по международни проекти, като ще бъдат представени и специални застрахователни услуги.

Митниците ще оптимизират освобождаването на стоките, а агенции за качество ще позволяват колективно деклариране, проверка и освобождаване на стоките.

Износът на стоки на дребно чрез електронна търговия ще се наслади и на данъчни облекчения, като в същото време ще се насърчават уреждания на плащания в юани.

Документът бе публикуван след новината от петък, че Китай ще позволи пълна чуждестранна собственост на някои от бизнесите си част от електронната търговия, за да насърчи конкурентоспособността.

Трансграничната електронна търговия направи оборот от 3,2 млрд. долара откакто Китай стартира трансграничните плащания в чужда валута през 2013 г. Търговският обем само за първите пет месеца на тази година почти е настигнал целия обем за 2014 г. според данни на Държавната администрация за чуждестранните валути.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още